מתכון מעולה לפנקייק חלבי!
המתכון מכיל בתוכו טריק קטן שעושה הבדל גדול- וככה תקבלו פנקייקים תפוחים וגבוהים… כמו בסרטים!
אגב, הפנקייקים במתכון הזה טובים אפילו יום למחרת אז אפשר להכין אותם לשבת בבוקר ורק לחמם קצת במיקרוגל 🙂
מצרכים:
2 ביצים מופרדות
1/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה אחת את החלמונים, הסוכר, החמאה, החלב והקמח לידי בלילה סמיכה ואחידה.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם אבקת האפייה, עד לקצף סמיך.
3. לבלילת הקמח מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
4. מוסיפים מחצית מקצף הביצים ומערבבים.
5. מוסיפים את שאר הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עם הלקקן.
6. מחממים מעט חמאה במחבת ומניחים את הבלילה באמצעות מצקת.
7. מחכים עד להיווצרות בועות קטנות, הופכים את הפנקייק.
8. מגישים עם פירות, גלידה, דבש ועוד…
אפשר גם למרוח על הפנקייקים ממרח חלבה ביתי שמכינים ב-10 דקות בדיוק!
נראה ממש טעים!
יצא פנקייק מה זה טעים!!
שמחה לשמוע עינת!
אפשר להשתמש בקמח תופח או חייב עם אבקת אפייה? אני תמיד מתלבטת כמה זה ״כפית״? הכפיות שלנו תמיד נראות לי גדולות…
הי ענת,
אפשר להשתמש בקמח תופח.. אין שום בעיה 🙂
אגב, בשקיק של אבקת אפיה יש כף אחת,
שזה 3 וחצי כפיות..
סתם שתדעי אם תצטרכי 🙂
תודה על המתכון!
הכנתי בשבת ויצא מעולה!
בכיף אנסטסיה!
שמחה לשמוע שיצא מוצלח! 🙂
נראה נפלא וטעים הייתי רוצה להכין פרווה האם אפשר להמיר את החמאה בשמן והחלב במים או מיץ מרגרינה לא באה בחשבון
היי,
יש מתכון פרווה נפלא שאפילו אפשר להכין יום מראש ולחמם במיקרוגל או על הפלטה 🙂
כאן הלינק- http://www.yummy-mammy.co.il/%D7%A4%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%A7-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94/
בתאבון!