פלאפל תרד ביחד עם גבינות הוא מנה מעולה לארוחת ערב קלילה בערבים החמים 🙂
כדאי להגיש ביחד עם מטבל יוגורט קליל שמכינים ברגע: מערבבים יוגורט 3%, 1 כפית לימון ומעט מלח וזהו.
אפשר לשים את הפלאפל במקרר ולחמם למחרת במיקרוגל או בטוסטר אובן.
מהמתכון יוצאים 18-20 פלאפלים.
מצרכים:
1 חבילת תרד גדולה (300 גרם)
1 ביצה
1 כוס פרורי לחם מוזהבים
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
2. שוטפים את התרד.
3. מאדים את התרד במחבת.
4. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים במעבד מזון.
5. מגלגלים לכדורים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים בתנור בחום 200 מעלות, 15-20 דקות.
מגישים ביחד עם מטבל יוגורט.
יש גם מתכון מעולה לפסטה אלפרדו בסיר אחד!
אפשר לשים מוצרלה במקום גבינה צהובה?
הי דנה,
אפשר להחליף את הגבינה צהובה במוצרלה,
אבל זה ישנה מעט את הטעם..
עדיף חצי צהובה וחצי מוצרלה
הכנו אתמול והילדים ליקקו את האצבעות!
אחלה מתכון לארוחת ערב!
תודה שרון! 🙂
תשמעי סאלי, אני חייבת לספר לך כמה מחמאות קיבלתי בזכותך!
הכנו ארוחה חלבית לערב שישי, אני לא ממש בשלנית וזה נראה לי די מורכב,
ממש פחדתי שאני לא אסתדר עם התרד או שאני ישרוף אותם,
בכלל אף פעם לא הכנתי תרד..
אבל עקבתי צעד אחר צעד לפי הסרטון והמתכון הכתוב ויצא לי פיגוז!
בעלי אמר יצא טעים ואפילו אמא שלי התלהבה!
תודה על המתכון הנפלא!
תודה גלי!
כיף מאוד לשמוע שיצא כל כך מוצלח 🙂