אחד המתכונים אם לא ה- מתכון!
פתרון מעולה לכל אוהבי הפיצה, שזה בערך כל מי שאני מכירה..
המתכון כל כך קל ויש בו פטנטים לקיצור הדרך והטעם הסופי פשוט מושלם!
הכמויות שרשומות מתאימות ל-2 תבניות עגולות קוטר 26,
משתמשים רק בתחתית התבנית, בלי המסגרת מסביב,
זה נותן לנו את הצורה העגולה של הפיצה וגם משמש כמגש שנראה מפונפן משהו..
הבצק קל להכנה- מערבבים הכל, לשים ויש בצק מוכן לפיצה, ללא שמרים וללא התפחות,
לגבי הרוטב- המלצה שלי להתשמש בקופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה,
זה יוצא יותר מוצלח 🙂
מצרכים:
לבצק-
1 וחצי כוסות קמח תופח
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
לרוטב-
1/2 כוס עגבניות מרוסקות (עדיף תוצרת איטליה)
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
לטופינג-
חופן עלי ריחן טריים
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינת פטה
אפשר גם: זיתים/ טונה/ תירס/ עגבניות וכו'.
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
2. שמים את חומרי הבצק לפי הסדר בקערה ומערבבים עד שנהייה כדור.
3. מחלקים ל-2 כדורים.
4. לוקחים תבנית אפיה קפיצית עגולה, קוטר 26,
מוצאים מהמסגרת, הופכים את החלק התחתון.
5. מרדדים מעליו את כדור הבצק עם הידיים מעט.
6. מפזרים מעט קמח על הבצק ועל המערוך ומרדדים לעיגול.
7. מכניסים לתנור, על גבי רשת, בשלב הכי תחתון של התנור.
8. אופים 5 דקות בלבד!
9. בזמן האפייה- מערבבים את חומרי הרוטב ביחד.
10. מוציאים את הבצק האפוי, סוגרים את חום התנור ומשאירים את התנור סגור.
11. מורחים על הפיצה את מחצית מהרוטב.
12. מפזרים מחצית מהריחן וגבינות.
13. מכניסים לתנור, בלי להדליק שוב, חום התנור מספיק כדי להמיס את הגבינה מבלי לשרוף אותו.
14. מחכים 3-4 דקות, מוציאים ואוכלים 🙂
יש גם מתכון מעולה לפסטה אלפרדו בסיר אחד!
היי סאלי,
בזכותך קיבלתי מחמאה ענקית מבעלי!
הוצאתי את הפיצה מהתנור ושמתי על השולחן,
הוא הסתכל ושאל מאיפה הזמנו?
חשב שזה קנוי ולא האמין שאני הכנתי אותה בציק צק 🙂
תודה על מתכון מנצח!
כיף לשמוע ענבל!
שמחה שנהנתם ושהיה טעים! 🙂
אין לי שמנת !?
אני יוכלה יוגורט
אפשר לנסות.. יכול להיות שהבצק ייצא קצת קשה
כי השמנת נותנת לו רכות.
הי סאלי,
אני ממש רוצה להכין את זה מחר עם הנכדים
אבל אין לי קמח תופח..
כמה אבקת אפיה צריך לשים במקום?
תודה,
פנינה
היי פנינה,
שקיק אפייה אחד יספיק כאן 🙂
תהני עם הנכדים!
הכנתי אתמול ויצאה פיצה טעימה ברמות!
הילדים עזרו לי להכין כך שהם גם נהנו מההכנה וגם מהתוצאה 🙂
איזה יופי!
כיף לשמוע שנהנתם!