![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
פיצה טריה שמכינים בבית בקלות ובכיף 🙂
מהמתכון יוצאות 3 פיצות מרובעות בגודל של תבנית תנור אבל אפשר לעשות פיצות קטנות יותר.
מצרכים:
לבצק
1 ק"ג קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1 חלבון
2 כפות סוכר
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמרים יבשים
לרוטב
3 עגבניות מגוררות בפומפיה
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים רותחים
5 עלי ריחן טריים, אם אין – אז אפשר בזיליקום או אורגנו מיובש
1/4 כפית מלח
150 גרם גבינה צהובה, מגוררת
150 גרם מוצרלה מגוררת
תוספות: טונה, זיתים ירוקים, זיתים שחורים, פטריות, עגבניות חתוכות.
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים עוד 2 כוסות מים פושרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, אבל לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת מניחים 3/4 מכמות הקמח ומערבבים ביחד עם המלח.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומוסיפים גם את החלבון והשמן.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
7. מדליקים את התנור ל- 180 מעלות.
8. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק.
9. פורסים כל חלק על תבנית אפיה גדולה של התנור (יוצאות 3 פיצות גדולות).
10. אופים כ- 7-10 דקות, עד שהבצק קצת משחים והוא אפוי.
11. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את הרסק עם המים הרותחים, מוסיפים את העגבנות המרוסקות והתבלינים.
12. מורחים את הרוטב על הבצק פיצה ומפזרים את הגבינות והתוספות.
13. מכניסים לתנור החם ל- 5 דקות, עד שהגבינה למעלה נמסה.
מוציאים וזוללים!!!
יש גם מתכון קליל וטעים לסלט יווני 🙂
שמרים זה לא אהבה אצלי בבית אבל הילדים נורא רצו פיצה…
המתכון היה מאוד ברור, עשיתי הכל לפי השלבים והתוצאה נטרפה מהשולחן,
ואפילו יצאה כמות גדולה שהקפאתי לפעם הבאה
תודה!!!!
בכיף 🙂
היי, לא נותנים לבצק לתפוח? ישר לתנור?
היי,
לא צריך לתת לבצק לתפוח.. הוא כבר יתפח בתנור בעובי שמספיק לפיצה.
אין צורך בהתפחה נוספת לפני כן 🙂
בגלל זה המתכון כל כך קל 🙂
פיצה מדהימה והכי קלה בעולם להכנה!
שמחה לשמוע שאהבתם!
הכנתי ויצא ממש טעים!
הקפאתי חלק כי באמת יצא הרבה אבל ככה יש לי לכל השבוע 🙂
מעולה!
שיהיה בתאבון!
יצא ממש פיצה טעימה!
ממש כמו בתמונה!
מעולה!
שמחה לשמוע! 🙂
היי:)
על איזה שמרים מדובר?
תודה!
הי נועה,
שמרים יבשים שיש באריזות על המדף בסופר 🙂
אופים את הבצק פעמיים?
את הבצק אופים פעם אחת,
מכניסים שוב לתנור עם התוספות וזו אפיה מהירה מאוד,
רק כדאי שהגבינה תימס.