![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
פוקצה יכולה להיות להיט הערב והיא מאוד פשוטה וקלה להכנה.. רק צריך זמן לחכות בין ההתפחות,
והצלחתם להביא את איטליה לתוך הבית 🙂
המתכון מתאים לתבנית של תנור.
מצרכים:
לבצק-
1 וחצי כוסות מים פושרים
1 וחצי כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות קמח)
1 וחצי כפיות מלח
4 כפות שמן זית
לציפוי-
1/4 כוס מים חמים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
לקישוט- מלח ים אטלנטי/ מלח גס, טימין מיובש, אורגנו, עלי ריחן, רוזמרין, עגבניות מיובשות.
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים את השמרים ומערבבים מעט.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת מניחים הקמח.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומערבבים.
6. מוסיפים את המלח וכף אחת של שמן זית.
7. לשים את הבצק עד לצורת כדור, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קצת קמח.
8. משמנים את כדור הבצק בעוד כף של שמן זית ומתפיחים, עד שמכפיל את נפחו.
9. מניחים נייר אפייה על התבנית ומורחים עליו 2 כפות של שמן זית.
10. מניחים את הבצק על נייר האפייה המשומן ומשטיחים את הבצק עם הידיים, עד שהוא מכסה את כל התבנית.
11. מכסים במגבת ומתפיחים שוב.
12. יוצרים חורים בבצק עם האצבעות ומתפיחים שוב ל-5 דקות.
13. מדליקים את התנור ל-200 מעלות.
14. מערבבים את חומרי הציפוי, שופכים את הציפוי באמצעות כף על כל הבצק.
11. אופים 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
חותכים חתיכות גדולות, טובלים בשמן זית עם חומץ בלסמי ונהנים מכל ביס 🙂
אפשר גם להכין ממרח פסטו ביתי ב-10 דקות 🙂
אשמח להכין את המתכון אחכה ממכם למתכונים תודה.
מוזמנת להכין בכיף!
ולהרשם למתכונים בלינק 🙂
יצא פוקצה טעימה ברמות!
מעולה! תהנו! 🙂
נראה ממש מדהים!
חייבים לשים מלח גס?
אפשר גם רגיל?
אפשר לשים מלח רגיל,
לשים חצי מהכמות אם זה מלח רגיל.
Amazing focaccia
Thanks!