אחד ה"חטיפים" האהובים עלינו במשפחה 🙂 מאז הפעם הראשונה שהכנתי אותו – הוא קיבל מקום של כבוד.
אפשר להכין לטיולים, לימי הולדת ולארועים.
ההכנה מתארכת בגלל האפייה בתנור אבל זה יוצא כל כך טעים!
מצרכים:
1/2 כוס גרגירי תירס לפופקורן
1 כף שמן קוקוס/קנולה
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמן קוקוס ומוסיפים את גרגירי התירס.
2. מכסים ומחכים עד שהכל יתפצפץ לפופקורן.
3. בסיר קטן שמים את שאר החומרים: החמאה, הסוכר והמים.
4. מערבבים על אש נמוכה עד שמתחילות להווצר מרקם קרמלי עם המון בועות והכל מבעבע.
5. מסירים מהאש, שופכים על הפופקורן ומערבבים.
6. משטחים על תבנית של תנור ומכניסים לתנור ל- 120 מעלות למשך 45 דקות.
7. מערבבים מדי פעם.
8. מוציאים, מקררים ונהנים מכל ביס.
יש מתכון מעולה גם לגרנולה בבלוג 🙂
וואו!
אמנם לא מתכון מהיר אבל כזה טעים ושווה כל רגע של השקעה!
מסכימה לגמריי!
יצא פופקורן בטעם משגע!
שמחה שאהבת חן! 🙂
הפופקורן לא יישרף בתנור? כי זה נראה המון זמן..
תודה על המתכונים! הם מעולים!
הפופקורן המון זמן בתנור אבל בטמפרטורה נמוכה,
הוא לא נשרף ויוצא טעים!
שמחה לשמוע שאת עוקבת 🙂