כשגרנו בצפון הארץ, בעלי הבית אירחו אותנו לארוחת ערב והגישו את העוגה הזו כקינוח.
הפאי הזה כבש אותי מהביס הראשון: מלא בטעמים, נימוח, רך ופשוט אי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו.
ברור שמיד ביקשתי את המתכון 🙂
מאז עשיתי בו כמה שינויים אבל הוא עדיין בן בית קבוע אצלנו.
המתכון לא מסובך בכלל והכל מפורט כדי שיצא גם לכם פאי מהממם.
היתרון הגדול של הפאי הזה הוא שאין צורך לאפות את הבצק עם אורז/ שעועית מעל.
הפאי מתאים לתבנית פאי קוטר 26.
מצרכים:
לבצק-
100 גרם מחמאה, בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כוס סוכר
1 וחצי כוס קמח תופח
למלית התפוחים-
4-5 תפוחי גרנד סמית גדולים (כ-700 גרם)
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
למלית הלימון-
1 ביצה
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קמח
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מניחים בקערה את חומרי הבצק היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת אפיה.
3. חותכים את המחמאה לקוביות.
4. יוצרים גומה באמצע הקמח ומוסיפים את המחמאה, הביצה ותמצית הוניל.
5. לשים עד שנוצר בצק רך. אם צריך- מוסיפים כף מים.
6. חותכים 1/3 מהבצק, עוטפים בניילון ושמים במקפיא.
7. מרדדים את שאר הבצק שנשאר (2/3) עם הידיים בתוך תבנית הפאי, אין צורך במערוך.
8. אופים בתנור ב-180 מעלות, למשך 10-15 דקות.
9. מכינים את מלית התפוחים: מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר ביחד עם הסוכר והקינמון.
מבשלים עד שהתפוחים מתרככים, כ-15 דקות.
10. מכינים את מלית הלימון: מערבבים את כל החומרים ביחד בקערה.
11. מוציאים את תחתית הפאי מהתנור, מניחים מעליו את מלית התפוחים.
12. שופכים מעל מלית התפוחים את מלית הלימון.
13. מוציאים מההקפאה את הבצק ששמנו ומגררים אותו בפומפיה מעל התפוחים.
14. אופים בתנור עוד 15-20 דקות, עד שהפרורי בצק משחימים מעט.
מקררים מעט, מוסיפים כדור גלידת וניל ונהנים מכל ביס!
הבצק לא תופח אם לא שמים מעליו שעועית?
הי כנרת,
הבצק יתפח מעט אבל אין צורך לשים מעליו נייר אפייה ושעועית,
הוא לא תופח הרבה, רק נהיה אוורירי 🙂
המתכון יוצא פרווה, נכון?
כן, המתכון יוצא פרווה
הכנתי לשבת ויצא פאי מצוין!
ממש ממש מלא בתפוחים וכל טוב,
כל מי ששאל מאיפה המתכון- סיפרתי על הבלוג שלך 🙂
תודה ושבוע טוב!
תודה כנרת!
תהנו מהפאי! 🙂
אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה?
הי גלי,
אפשר לנסות.. בטוחה שיצא טעים 🙂
הכנתי עם חמאה ויצא ממש מעולה!
פאי ממש מושלם לארוח!
איזה כיף!
תודה! 🙂
יצא פאי מטריף!
תודה!
בכיף שרון! 🙂
האם אפשר להחליף את המרגרינה לשמן.? אם כן כמה כוס?
היי ניצה,
ניסיתי בעבר להחליף את המרגרינה בשמן
ולצערי זה לא יוצא מוצלח..
עדיף לשים מרגרינה או חמאה ואז באמת יוצא
בצק פריך וטעים 🙂