![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
פאי תותים עם מלית קרם פטיסייר אמיתי ותותים בתוך הקרם וגם מחוצה לו, שנהנה מהם כמה שיותר.
כל השנה אנחנו מחכים לעונת התותים כדי להתענג על העוגה הזו. 🙂
החומרים מתאימים לתבנית פאי עגולה קוטר 26.
מצרכים:
לבצק:
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
לקרם פטיסייר:
1 כוס חלב
1 ביצה
1/3 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
1 וחצי כפיות תמצית וניל איכותית
300 גרם תותים
לסירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד ליצירת כדור.
3. משטחים את הבצק בתבנית, מהדקים בעזרת הידיים ועודים חורים בעזרת מזלג.
4. אופים את הבצק כ- 15 דקות, עד שהוא נהיה שחום.
5. בסיר קטן מרתיחים את החלב עם הוניל.
6. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה עם הסוכר והקמח.
7. שופכים את הבלילה לתוך החלב הרותח, תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה כדי למנוע היווצרות גושים.
8. ממשיכים לערבב עד שהקרם מסמיך (קורה תוך מספר שניות), מורידים מהאש.
9. לוקחים כ- 8-10 תותים, מורידים את העוקץ ומועכים עם מזלג.
10. מוסיפים את התותים לקרם ומערבבים.
11. מרתיחים בסיר את הסוכר והמים עדי שהכל מתמוסס, מקררים.
13. מורחים את הקרם על התחתית הבצק כשהיא קרה.
12. חותכים תותים לפרוסות ומסדרים על הקרם.
13. מורחים עם מברשת את הסירופ סוכר על תותים.
יש גם מתכון מעולה לפאי תפוחים פרווה 🙂
רק התמונה עשתה לי חשק לנסות את המתכון והוא יצא ממש ממש טעים!
תודה!
שמחה לשמוע שיצא מוצלח!