המצרכים-
למילוי-
1 בצל קצוץ
2 כוסות אורז מלא
2 כוסות עדשים כתומות
4 כפות שמן קוקוס
1 כפית כמון
2 כפיות מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
2 כפיות מיץ לימון סחוט
לבישול-
כ-50 עלי גפן (מומלץ טריים אך ניתן גם מצנצנת)
2-3 עגבניות
10-8 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
1 לימון סחוט (או לפי הטעם)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
מים רותחים
אופן ההכנה-
1. מכינים את המילוי:
– לחמם 4 כפות שמן בסיר, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן אותו עד להזהבה.
– לשטוף את האורז היטב, להוסיף אותו לבצל ולטגן כ-2 דקות.
– לשטוף את העדשים, להוסיף אותן לסיר.
– להוסיף את התבלינים ואת מיץ הלימון ולטגן כ-2 דקות נוספות.
2. ממלאים את עלי הגפן: לפרוש עלה (או 2 עלים, אם הם קטנים) כשצדו המבריק פונה כלפי מטה. להניח במרכז העלה כפית מלאה מהמילוי. לקפל את העלה מימין ומשמאל על המילוי ולגלגל.
3. לסדר בסיר שכבה צפופה ככל האפשר של עלי גפן ממולאים.
4. לחתוך את העגבניות לקוביות ואת שיני השום לפרוס לפרוסות.
5. להניח על עלי הגפן קוביות עגבניות ופרוסות שום. לסדר מעל שכבה צפופה נוספת של עלי גפן ממולאים ומעל עוד קוביות עגבניות ופרוסות שום וכך הלאה.
6. לזלף מעל את השמן ואת הלימון הסחוט, לפזר מלח ופלפל שחור, להוסיף מים עד לגובה המרכיבים שבסיר ולהניח מעל צלחת.
7. לכסות את הסיר, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה מאוד כשעה, עד שכל המים שבסיר נספגים בעלי הגפן הממולאים.
המתכון באדיבות-
לבלוג של מור- https://veganyummyblog.wordpress.com/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/vyummy/