מתכון פשוט מעולה להכנה לשבת.
מתכון חם, מפנק, עם ניחוחות של שבת ..
והכל נעשה בסיר אחד ובלי כלים מיותרים. 🙂
מצרכים:
2-3 כרעיים עוף
5-6 תפוא"ד
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית כמון
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים וחותכים את תפוא"ד לקוביות.
2. מטגנים בסיר את הכרעיים עם מעט שמן זית.
3. מוסיפים את תפוא"ד.
4. מערבבים את הרסק והתבלינים עם המים הרותחים.
5. מוסיפים את המים לסיר.
6. מבשלים מכוסה כ-30-35 דקות, עד שהעוף מתבשל ותפוא"ד מתרככים, מדי פעם מערבבים.
עכשיו רק נשאר להכין סלט- יש המון מתכוני סלטים מדהימים בבלוג 🙂
בדיוק לפני שבת והתלבטתי איך להכין את העוף.. באת בדיוק בזמן!
הכנתי ונראה איך יצא…
מחכה לעדכון 🙂
היי סאלי,
רציתי להגיד לך שהעוף והתפו"א יצאו ממש מעולה!
הכל נגמר מהשולחן.
תודה
איזה כיף לשמוע!
אם אני רוצה את המנה קצת חריפה, מה לשים?
הי שימרית,
את יכולה להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה ורבע כפית פלפל שחור,
זה יתן למנה חריפות עדינה.
מספיקה הכמות של המים לכזה סיר?
זה לא מעט מידי?
הי תהילה,
זה לא יוצא תבשיל מלא במים אלא זה סופג את המים,
ככה יוצא רוטב סמיך יותר 🙂
הכנתי בשבת ויצא ממש מנה טעימה!
כולם נהנו מארוחת השבת! תודה!
בכיף! 🙂
יצא ממש ממש טעים ורך!
העוף והתפוא"ד יצאו ממש טעימים ורכים!
מעולה!
שיהיה בתאבון! 🙂