בחג שבועות טיילנו ברמת הגולן והגענו ל"בית הריבות" המפורסם של שרה!
האמת היא שלפני כחמש שנים היינו שם, כזוג צעיר לפני החתונה, הפעם חזרנו נשואים ועם שני ילדים 🙂
שרה קיבלה אותנו בחיוך ובכיף, ונתנה לנו לטעום מכל סוגי הריבות שהיו במקום-
גם הקטנים זכו לטעום ריבות מוכרות כמו תות ומשמש וריבות פחות מוכרות כמו ריבת סלק ודלעת.
הביקור היה כיפי וחוויתי ובסופו שרה סיפרה לי על מעין ממרח שהיא מכינה- תערובת של שום, בצל וכרישה ביחד.
לא יכולתי להתאפק וטעמתי עם הכפית וזה היה פשוט טעים!
אז לקחתי הביתה והכנתי איתה עוף בתנור- וזה יצא פשוט מושלם! וכל כך קל להכנה!
מצרכים:
2-3 כרעיים שלמות
10 תפוחי אדמה קטנים, חצויים
3 כפות ממרח כרישה, שום ובצל
1 כפית מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הממרח ביחד עם התפוחי אדמה ועוף.
2. מניחים בתבנית.
3. מפזרים מעל מלח ים אטלנטי ומכסים.
4. אופים בתנור, בחום 180 מעלות, 30-40 דקות.
אז כשאתם נוסעים לגולן- תקפצו לקנות צנצנת, הכל מחומרים טבעיים ומאוד מקל במטבח!
יש עוד המון מתכונים לעוף בתנור בבלוג 🙂
מאין משיגים אבקת כרישה
של איזה יצרן ? מגיע ב צנצנת/בשקית ?
היי מאירה,
הממרח כרישה נקנה מ"בית הריבות",
כפי שכתבתי למעלה..
היא היחידה שמייצרת את המרקחת הזו כפי שהיא 🙂
מוזמנת להתקשר ולהזמין או להגיע אליה בטיולים ברמת הגולן 🙂