לארוחת שבת לא תמיד מתחשק להיות שעות במטבח ולשרוף ככה את כל יום שישי..
זה מתכון שזמן העבודה שלו לוקח כ- 10 דקות, וישר מכניסים לתנור.
ואז אפשר לצאת בשישי בבוקר לסידורים ולקפה. 🙂
מצרכים:
1 כוס אורז – אחרי שהושרה במים
2-3 כרעיים עוף
2 תפוא"ד
1 כוס אפונה קפואה
2 כוסות מים רותחים
1 כפית טימין
1 כפית כורכום
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים וחותכים את תפוא"ד לפרוסות.
2. מניחים את התפוא"ד בתחתית של תבנית פיירקס גדולה.
3. מפזרים מעל את האורז והאפונה, מעליהם מניחים את הכרעיים.
4. מערבבים את המים הרותחים עם התבלינים.
5. שופכים את המים על העוף והאורז.
6. מכסים את התבנית, ומכניסים לתנור 220 מעלות, 30-35 דקות.
עכשיו יש זמן להכין גם עוגת בטטה בחושה, פרווה וקלה להכנה 🙂
הכנתי השבת ויצא מעולה 🙂
איזה כיף זה מתכונים שאפשר להכין ברגע ולהכניס לתנור וזהו!
אגב, האתר שלך ממש מקסים!
תודה 🙂
כמה מלח ופלפל?
1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל יעשו את העבודה..
אם יחסר מלח- יהיה אפשר להוסיף בזמן האכילה 🙂
שבת שלום!
הכנתי בשישי ובאמת לקח לי 10 דקות להכין הכל ולהכניס לתנור,
הוספתי סלט ירקות והיתה ארוחה שלמה בכלום עבודה!
אז יצאתי עם בעלי לקצת סידורים 🙂
מעולה ולרי!
שמחה שזה יצא מוצלח! 🙂
אפשר לשים לקט של אפונה וגזר?
בטח מעיין, אין בעיה 🙂
יצא פשוט מושלם!
שמחה לשמוע גליה! 🙂
כמה זמן צריך להשרות את האורז?
הי נילי,
את האורז כדאי להשרות מינימום חצי שעה ואפשר גם כמה שעות,
לשטוף את המים 3-4 פעמים תוך כדי,
עד שהמים יפסיקו להיות לבנים 🙂
שבת שלום!
נראה טעים
תודה! 🙂