עוגת תפוחים נפלאה ואוורירית ומעליה תפוחים מקורמלים שמתבשלים במחבת
ונאפים בתנור.
המצרכים-
לבלילת העוגה-
5 ביצים מופרדות
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
לתפוחים מעל-
6 תפוחים ירוקים (גראנד סמיט)
20 גרם חמאה/ מחמאה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
אופן ההכנה-
1. מקלפים את התפוחים מוציאים את הליבה וחותכים לרבעים.
2. מעבירים את הרבעים לקערה עם מיץ לימון ע"מ שלא ישחיר.
3. חותכים את התפוחים לקוביות בגודל של 1-2 ס"מ.
4. במחבת גדולה ממיסים את החמאה/ המחמאה ומוספים את התפוחים, הלימון הסוכר והקינמון.
5. מבשלים כ- 10 דקות עד שהתפוחים רכים אך לא מאבדים את צורתם ומקררים כ-10 דקות.
6. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ ומצפים בנייר אפייה.
7. מעבירים את התפוחים לתחתית התבנית.
8. במיקסר מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר למשך 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח לבן ומוסיפים תמצית וניל.
9. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.
10. מקפלים את החלבונים בתערובת החלמונים עד לאחידות ואח"כ מקפלים בזהירות את הקמח בשתי פעמים.
11. את העיסה מעבירים לתבנית מעל התפוחים ואופים בתנור בחום 180 מעלות 50 דקות.
לאחר 10 דקות מנמיכים את החום ל-170 מעלות.
12. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים.
13. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי הופכים אותה על צלחת, צורידים בזהירות את נייר האפייה נותנים לה עוד קצת להתקרר ומקשטים באבקת סוכר ומקלות קינמון.
המתכון באדיבות-
עוגה לשבת-הבלוג של מירי, נשואה, אמא לשני ילדים בוגרים. עובדת בתחום המחשוב, חובבת מושבעת שלי בישול ואפייה, יש לי בלוג שנקרא "עוגה לשבת" שבו אני מפרסמת מתכונים שלי שאני מכינה לשבת וחגים, לא רק עוגות יש בבלוג הכל גם סלטים, תבשילים, תוספות וכד' את הבלוג בניתי לבד בתוכנת וורדפרס, כל הצילומים הם שלי, צילומים שצילמתי במצלמת הסמארטפון שלי, הדגש בבלוג הוא על אוכל בריא יותר, בעוגות אני שמה שמן במקום חמאה, פחות סוכר ומשתמשת בחלק מהמתכונים באגוזים במקום קמח.
לבלוג של מירי- http://ugaleshabat.com/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/ugaleshabat/