![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
עוגת שמרים במילוי פרג ביתי- מתכון קל להכנה שיוצא מאוד מוצלח 🙂
את הפרג כדאי לקנות ולטחון בחנות ולא לקנות פרג טחון באריזה מוכנה,
אפשר לשמור את הפרג הטחון במקפיא לחודש קדימה.
מצרכים:
לבצק-
1/3 כוס חלב חם
2/3 כוס חלב קר
2 כפות סוכר
1 וחצי כפות שמרים יבשים
500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות)
1 כפית מלח
1 חלבון
100 גרם חמאה מומסת
למילוי-
1 וחצי כוס פרג טחון
2/3 כוס סוכר
40 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 כפיות מיץ לימון
לציפוי-
1 חלמון
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את החלב החם עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים את החלב הקר וומערבבים, מוסיפים את השמרים.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5-10 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, המלח, החלבון והחמאה.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומערבבים הכל.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
7. עוטפים במגבת ומשאירים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (10-20 דקות).
8. מכינים את המילוי- ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את החלב ושאר החומרים ומערבבים.
9. מקררים את המלית עד למריחה.
10. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.
11. מרדדים כל כדור לצורת ריבוע עד כמה שאפשר.
12. מורחים את המילוי על הבצק.
13. מגלגלים ומכניסים לתבנית אינגלישקייק.
14. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
15. מברישים כל מאפה בחלמון (כדאי לערבב את החלמון עם מעט מים)
16. אופים בתנור למשך 15-20 דקות.
אפשר גם להקפיא את המאפים כשהם עוד חמים, הם ישארו פריכים וטעימים אחרי ההפשרה.
יש גם מתכון מהמם לקראנץ' שמרים ואגוזים 🙂
אפשר להשתמש בפרג ארוז?
לא, זה עלול לצאת מר כי הפרג הארוז עומד הרבה זמן במדף.
הכי טוב טרי וטחון במקום מחנות תבלינים
הכנתי אתמול, עכשיו חתכתי חתיכה מהעוגה,
איזה מעולה!
יצא ממש כמו בתמונה!
מעולה!
תהנו! 🙂
כמה עוגות כאלו יוצאות מהמתכון?
שתי רולדות גדולות 🙂
העוגה יצאה ממש ממש מעולה!
אחת מהן הקפאתי,
כמה זמן היא תשמר טוב בהקפאה
ואיך כדאי להפשיר אותה אח"כ?
אפשר להקפיא את העוגה עד 3 שבועות והיא תשמר יופי,
להפשיר אותה מחוץ למקרר, על השיש והיא תצא מצוין 🙂