מתכון מנצח לעוגת שיש – פרווה 🙂 אחלה עוגה לשבת!
המתכון מתאים לתבנית קוגלהוף קוטר 24, או תבנית אינגליש קייק.
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב קוקוס
100 גרם שוקולד מריר
1 שקיק אבקת אפיה
1 וחצי כוסות קמח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים והסוכר ביחד, עד שהכל מתאחה.
2. מוסיפים את שאר החומרים בהדרגה, למעט הקמח והשוקולד.
3. מדליקים את התנור על 160 מעלות.
4. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים כמה שפחות עד שהכל מתאחה, כדי שהעוגה תצא רכה.
5. ממיסים את השוקולד במיקרוגל.
6. מוסיפים לשוקולד 4 כפות מבלילת העוגה ומערבבים.
7. משמנים היטב את התבנית עם שמן.
8. מפזרים מחצית מהשוקולד בעזרת כפית בתחתית התבנית,
שופכים מעל את הבלילה הלבנה של העוגה ומעל את שאר השוקולד.
9. עושים צורות בעזרת שיפוד עץ.
10. אופים בתנור 30-35 דקות.
יש גם מתכון לעוגת גזר פרווה בחושה וקלה מאוד להכנה 🙂
רוצה לקבל מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים?
אפשר לשים מיץ תפוזים במקום חלב קוקוס?
אפשר 🙂
עוגה מעולה!
תודה 🙂
אחלה עוגה לשבת!
שמחה שאהבתם! 🙂
אפשר להחליף את השוקולד מריר בשוקולד חלב?
כן, שי, אין בעיה 🙂
איםה קונים חלב קוקוס?
בכל סופר יש חלב קוקוס,
זה בד"כ במדפים של האוכל האסייתי
עוגה רכה וטעימה מאוד!
יצאה לי כמעט כמו בתמונה!
שמחה לשמוע אסתי! 🙂
אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל?
כן, קרין,
רק לא לשים אבקת אפיה בנוסף 🙂
אני יוכלה לסיפ חלב רגיל?
כן בוודאי,
אבל אז כמובן זה יהיה חלבי 🙂
אפשר לשים קרם קוקוס? זה מה שיש לי במזווה.
כן, בטח 🙂
העוגה תצא עוד יותר רכה וטעימה 🙂
תודה
וואו טל!
ממש ממש תודה!
תמיד משמח לשמוע 🙂
אפשר לשים חלב סויה?
כן עינת, אפשר חלב סויה בטעם וניל, זה יהיה מצויין.
אפשר עם שמנת פרווה?
היי ברכה,
אפשר שמנת צימחית במקום הקרם קוקוס,
זה פשוט פחות בריא 🙂