עוגת שמרים שושנים יוצאת נהדר.
הכמות כאן היא ל- 3 עוגות שושנים גדולות, אפשר גם לגוון במילויים ולהכין קראנץ אגוזים.
מצרכים:
לבצק
1 ק"ג קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 חלבון
2 כפות סוכר
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמרים
למילוי
2 כוסות ממרח שוקולד ביתי או קנוי
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם 2 הכפות סוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים עוד 2 כוסות מים פושרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, אבל לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת מניחים 3/4 מכמות הקמח ומערבבים ביחד עם החצי כוס סוכר והמלח.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומוסיפים גם את החלבון והשמן.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
7. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה, 10-20 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
8. מדליקים את התנור ל- 180 מעלות.
9. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
10. מרדדים כל כדור ומורחים את השוקולד עם סכין.
11. מגלגלים לרולדה, חותכים לחתיכות.
12. מניחים בתבנית עגולה שהחלק עם המילוי כלפי מעלה.
13. מכסים במגבת וממשיכים להכין את השאר.
14. כשמסיימים עם העוגה האחרונה, אפשר להכניס את הראשונה לתנור.
15. מכינים סירופ סוכר: ממיסים בסיר את המים והסוכר.
16. כשהעוגה יוצאת המתנור- מברישים אותה עם הסירופ סוכר.
אפשר להקפיא את העוגה כשהיא עוד חמימה, כך היא תשאר פריכה.
וואו! נראה מעולךה!
אפשר לשים נוטלה?
כן, בטח 🙂
חיפשתי מתכון לעשות את הבצק שמרים בלי מרגרינה,
המתכון שלך באמת מעולה ויצאו עוגות גבוהות ויפות מאוד,
וגם טעימות ונימוחות-
לא הרגיש שמשהו היה חסר בבצק 🙂
תודה רבה על המתכון הנהדר הזה שמעכשיו יצטרף למחברת המתכונים שלי!
מעולה נופר!
שמחה לשמוע! 🙂
הי, במידה ואני רוצה להכין רק עוגה אחת- מה תהיה כמות המצרכים?
היי מלי!
לצערי את מתכוני השמרים אני מכינה תמיד בכמויות גדולות ולא ניסיתי אף פעם להכין אחת,
אני פשוט אומרת לעצמי שאם כבר הכנתי שמרים אז עדיף שאכין כמות גדולה ואקפיא 🙂
אנסה בקרוב לבדוק אפשר לבצק רק לעוגת שושנים אחת 🙂