עוגת יום הולדת טעימה ונימוחה וכל כך קלה להכנה- מערבבים הכל בקערה אחת ושולחים לתנור 🙂
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כף אבקת קקאו
1/2 כוס שוקולית
1 כוס חלב
1 שקיק אבקת אפיה
1 וחצי כוס קמח
לציפוי-
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים והסוכר ביחד ומערבבים עד שהכל מתאחה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים בהדרגה, למעט הקמח.
3. מדליקים את התנור על 160 מעלות.
4. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים כמה שפחות, כדי שהעוגה תצא רכה.
5. שופכים את הבלילה לתבנית הרצויה או ל- 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור 30-35 דקות.
6. לציפוי – ממיסים את השוקולד במיקרו, מוסיפים את החלב ושופכים על העוגה שהיא קרה.
יום הולדת שמח!
אפשר גם להכין עוגת יומולדת מעוגת שוקולד פרווה.
הכנתי ליומולדת של הגן ויצא סוף!
אפילו הגננות התלהבו 🙂
שמחה לשמוע!
נראה מעולה!
לא מדליקים את התנור על 180 מעלות?
כדי שהעוגה תתפח בצורה אחידה ולא תשרף-
כדאי לשים ב-160 מעלות ולא ב-180.
יצאה עוגה גדולה וטעימה ממש!
מעולה בלה!
שמחה שיצא מוצלח!
הכנתי ליומולדת של הבת שלי ויצא מאוד טעים!
מעולה אסתי! 🙂
שיהיה במזל טוב!
העוגה ניראת מעולה . אשמח באיזה כוס מדידה משתמשים לעוגות?תודה
היי ענתי,
תודה רבה!
בכל העוגות אני משתמשת בכוס סטנדרטית, מה שנקרא "כוס הסתדרות",
הכוסות זכוכית הפשוטות עם הידית.