מתכון לעוגת שוקולד פרווה, רכה בטירוף, ללא הקצפה וללא בלאגן 🙂
מערבבים הכל בקערה אחת וישר לתנור!
כדי שתצא עוגה מוצלחת צריך להקפיד על 3 דברים עיקריים:
- לערבב את כל החומרים טוב טוב לפני שמוסיפים את הקמח.
- להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב כמה שפחות- ברגע שהעיסה אחידה אז להפסיק.
- לאפות בתנור טורבו ב-160 מעלות ולא ב-180.
את שאר הטיפים שלי לעוגות מוצלחות אפשר לקרוא בכתבה כאן 🙂
העוגה מתאימה לתבנית קוטר 26, והיא יוצאת גבוהה ויפה.
אפשר לשמור את העוגה עטופה בניילון, מחוץ למקרר במשך שבוע 🙂
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
4 כפות שמן קוקוס/ קנולה
1 וחצי כוס קרם קוקוס אורגני
2 כפות אבקת קקאו
100 גרם שוקולד מריר- מומס
2 כוסות קמח תופח
לציפוי-
50 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס קרם קוקוס (אפשר גם מים)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים, השמן והסוכר ביחד, עד שהכל מתאחה.
2. מוסיפים את הקרם קוקוס, הקקאו והשוקולד.
3. מדליקים את התנור על 160 מעלות.
4. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים כמה שפחות עד שהכל מתאחה, כדי שהעוגה תצא רכה.
5. מעבירים לתבנית קוטר 26 ומכניסים לתנור ל-30-35 דקות.
6. ממיסים את חומרי הציפוי (השוקולד והקרם) במיקרוגל.
7. מוציאים את העוגה, מורחים את הציפוי.
8. מפזרים קוקוס או סוכריות 🙂
יש גם מתכון לעוגת שיש זברה מרשימה וקלה להכנה 🙂
רוצה לקבל מתכונים פשוטים, מהירים וטעימים?