בהיותי חובבת עוגות משוגעות- נורא התחשק לי לנסות עוגת שוקולד וחומוס…
ומה אני אגיד? זו עוגת שוקולד ללא גלוטן שיוצאת רכה ונימוחה… ובאמת- פשוט נהדרת!!!
לא יכולתי להתאפק וישר אחרי ההכנה כתבתי לכם את המתכון כי היא פשוט מ-ע-ו-ל-ה!
לגבי החומוס, אל תדאגו- לא מרגישים אותו בכלל אחרי האפייה 🙂
ועוד משהו קטן- חייבים לטחון הכל במעבד מזון.. אי אפשר להכין את העוגה בדרך אחרת…
מצרכים:
לעוגה-
4 ביצים
2 וחצי כוסות של גרגירי חומוס מוכנים
3/4 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר (2 חבילות)
2 כפיות קקאו
1 שקיק אבקת אפיה
לציפוי-
100 גרם שוקולד מריר (מומס במיקרו)
1/2 פחית קרם קוקוס
2 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מדליקים את התנור על 160 מעלות.
2. מכניסים את כל חומרי העוגה, למעט השוקולד, למיקסר.
3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומוסיפים לתערובת.
.
4. מערבלים הכל במעבד מזון, לפחות ל-3 דקות במהירות מקסימלית (חשוב שיטחן הכל כמה שיותר)
5. שופכים את הבלילה לתבנית עגולה או ל- 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור 25-30 דקות.
6. לציפוי – ממיסים את השוקולד במיקרו, מוסיפים את הקרם קוקוס והמים
7. שופכים את הציפוי על העוגה שהיא קרה.
יש גם מתכוני עיקריות קלים ומהירים לשבת 🙂
היי סאלי
תגידי אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים?
תודה
מיטל
אפשר אבל ממש ממש עדיף להשתמש בחומוס מוכן קפוא או שבישלת בעצמך..
ניסיתי בשתי הואריאציות ומהקופסת שימורים יש טעם לוואי
מה לגבי אבקת חומוס טחון ללא בישול?
לא ניסיתי עם האבקה אז אני לא יודעת להגיד לך..
כי האבקה בעלת טעם חמוץ ואני לא יודעת איך זה יהיה בעוגה…
אפשר לשים שמנת מתוקה במקום הקרם קוקוס?
כן בוודאי
הכנתי את העוגה… אף אחד במשפחה לא זיהה מה יש בפנים..
כולם זללו ואמרו שהיה ממש טעים 🙂
שמחה לשמוע שיצא מוצלח! 🙂
אפשר להשתמש בקמח חומוס?
לא, הקמח חומוס הוא חמוץ וזה לא מתאים למתכון.
יצא עוגה עסיסית וטעימה ממש!
מעולה!
שיהיה בתאבון!
אפשר לשים רק חבילה אחת של שוקולד במקום שתיים?
לא כדאי להפחית בכמות השוקולד במתכון הזה..
הכנתי לחברה שילדה ממש עכשיו והיא אלרגית לגלוטן..
היא לא האמינה לי שזה מגרגירי חומוס- ממש נהנתה מכל ביס!
עשית מצווה ושימחת יולדת!
תודה רחל!
שמחה שאהבתן 🙂
האם יש לך רעיון לתחליף לביצים? אני טבעונית, וחוץ מהביצים העוגה נשמעת נפלא.
היי ציונה,
את יכולה להמיר כל ביצה במתכון ל1/4 כוס של רסק תפוחים,
אשמח לשמוע איך יצא! 🙂
ובכן, הימרתי. יצא טוב. אם כי קצת רטוב מידי. נראה לי שהיום אכין ואוסיף גם קמח אורז ונראה איך יצא.
שנה טובה!
ניסיתי את העוגה בחג כי רציתי משהו קצת שונה ומעניין-
יצאה עוגה מאוד טובה ומפתיעה בטעם ובמרקם,
יצא רך וטעים מאוד!
שמחה שאהבת טליה! 🙂