עוגה מדהימה! אין מילים לתאר את העוגה הזאת!
העוגה בפנים יוצאת נימוחה ורכה וגם לא מתקשה במקרר, הגנאש שוקולד יוצא מעולה ונימוח- בקיצור ממש תענוג! 🙂
כדי להכין את העוגה "כמו שצריך"- את הגנאש מכינים יום לפני הכנת העוגה ומשאירים ללילה במקרר.
העוגה מתאימה לתבנית עגולה קוטר 26.
מצרכים:
3/4 כוס מים חמים
4 כפות שמן קוקוס
3/4 כוס סוכר
3 כפות קקאו
100 גרם שוקולד מריר (1 חבילה)
4 ביצים, מופרדות
1/2 כוס סוכר
1 וחצי כוס קמח תופח
לציפוי-
100 גרם שוקולד מריר
2 מיכלים של שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. להכנת הגנאש (יום לפני)-
ממיסים בסיר כפול את השוקולד והשמנת המתוקה עד שהכל מתאחה.
מכניסים למקרר ללילה.
2. להכנת העוגה-
מערבבים בסיר קטן על הגז את המים החמים, השמן, הסוכר, הקקאו והשוקולד המריר.
זה לוקח בדיוק 2 דקות עד שהכל מתאחה.
3. מסירים מהגז ומקררים.
4. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס הסוכר.
5. מערבבים לתערובת השוקולד את החלמונים (הצהוב של הביצה).
6. מוסיפים לתערובת השוקולד את הקמח.
7. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול.
8. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור 30-35 דקות, 160 מעלות.
9. אחרי שהעוגה התקררה- מכינים את הציפוי.
10. מקציפים את תערובת השוקולד והשמנת עד שמתקבל קרם שוקולד אחיד ואוורירי.
11. מורחים על העוגה.
חותכים מהעוגה, נהנים מכל ביס ונזהרים לא ליישר קווים יותר מדיי 😉
יש גם מתכון לעוגת שוקולד פרווה ללא שמן וללא מרגרינה!
אכן עוגה שנראית סופר משוקעת!
למרות שההכנה בכלל לא היתה קשה ויצא עוגה ממש מטריפה!
שמחה שאהבת 🙂
יצא עוגה ממש ממש טעימה!
הקרם יצא כמו מוס- ממש טעים!
מאמצת את הרעיון גם למתכונים אחרים 🙂
שמחה לשמוע ענבל!
אם אני רוצה להכין את העוגה היום ולא הכנתי את הגנאש מראש 🙁
מה אפשר לעשות?
הי גלי,
את יכולה לשים במקום שמנת מתוקה, פודינג שוקולד עם שוקולד מריר וכוס חלב,
להקציף הכל ביחד ולמרוח על העוגה כשהיא קרה 🙂
מתכון לעוגה שהפכה להיות קבועה אצלנו!
מתכון מדויק ומוצלח מאוד!
תודה רחל! 🙂