כשויליאם וקייט התחתנו- ויליאם ביקש את העוגה הזו לחתונה שלהם, בנוסף לעוגת שבע הקומות המפוארת.
אני ממש לא הבנתי את זה.. הוא נסיך, הוא יכול לבחור כל עוגה שבעולם!
אבל אחרי שהכנתי אותה- הבנתי למה דווקא בזאת הוא בחר 🙂
עוגה נהדרת וטעימה ממש, שוקולדית ונימוחה- בקיצור- למרות שזה נראה "רק ביסקויטים ושוקולד"- היא ממש ממש שווה!
העוגה מתאימה לתבנית עגולה קוטר 20 ואז היא תצא גבוהה כמו בתמונה,
אפשר גם תבנית עגולה קוטר 24- תצא מעט נמוכה יותר או בתבנית אינגליש קייק.
מצרכים:
400 גרם ביסקויטים
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
4 כפות סוכר
50 גרם חמאה
לציפוי-
50 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את השוקולד, השמנת המתוקה, הסוכר, החלב והחמאה.
2. מכניסים את הקערה למיקרוגל למשך דקה, מוציאים ומערבבים.
3. כשהכל מתאחה- מניחים בצד.
4. מרסקים את הביסקויטים במעבד מזון או בשקית עם קופסת שימורים.
5. שופכים את הביסקויטים לתוך בלילת השוקולד.
6. יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. מהדקים כלפי מטה וגם בצדדים.
8. מוסיפים את המחצית השניה של התערובת ושוב מהדקים.
9. מכניסים למקרר ל-12 שעות, לפחות.
10. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את השמנת והשוקולד, עד שהכל מתאחה.
11. מוציאים את העוגה- מורחים עליה את הציפוי.
עדיף להוציא את העוגה מהתבנית, להפוך אותה ולמרוח את הציפוי מכל צדדיה.
12. מכניסים שוב למקרר לשעתיים.
עכשיו אפשר לזלול ולחשוב האם גם אתם הייתם בוחרים את העוגה הזו אם הייתם נסיך אנגליה?
אגב, יש גם מתכון לעוגת שוקולד פרווה ללא שמן וללא מרגרינה!
מתכונים מעולים רוצה עוד מתכונים !!!
היי אסתי,
שמחה לשמוע שאת אוהבת את המתכונים 🙂
מוזמנת להרשם בלינק ולקבל עדכונים שוטפים 🙂
יש במצרכים חלב – איפה משתמשים בה?
הי אורית,
מוסיפים את החלב ביחד עם כל שאר החומרים שנכנסים למקרוגל: השוקולד, השמנת,
החמאה והסוכר 🙂
תודה
בכיף!!! 🙂
הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימה!
הכל חוסל ונשארה צלחת עם פרורים!
מקווה שהספקת גם לאכול ממנה לפני שהכל חוסל 🙂
הי סאלי,
יש לי שאלה,
לפי המתכון למעשה מכינים פעמים גנאש?
תודה,
רויטל
כן, פעמיים גנאש 🙂
כבר שבועיים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו,
השבוע הכנתי והיא יצאה טעימה ויציבה ממש 🙂
הכל חוסל והיה מאוד מוצלח!
כיף לשמוע! 🙂
איזו עוגה!
יצא פשוט פגז!!!
אין אחד שלא התלהב ממנה השבת!
מעולה ליטל! 🙂
שמחה לשמוע!
האם אפשר להמיר את החלב במשהו פרווה ?
הי רבקה,
אפשר לנסות כל מיני שילובים אבל אני לא יכולה להבטיח מה ייצא טוב ומה לא..
אני עובדת על גרסת פרווה בימים אלו- אעדכן בקרוב 🙂
נראה מעולה אוהבת את העוגות בלי אפיה
גם אני 🙂
היי
את יכולה לטבען את העוגה?
היי מלי,
אני עובדת על גרסה טבעונית בימים אלו-
מקווה לעדכן בקרוב 🙂
שתי שאלות- מעניין אותי למה את התערובת לא שמים בתבנית בבת אחת, אלא מהדקים חצי ואז עוד. והאם אפשר לשים את הקרם על העוגה פחות מ 12 שעות לאחר שהעוגה במקרר? אחרי 6 שעות נגיד..
היי רונה,
לגבי השאלה הראשונה- מהדקים חצי ואז את השאר,
מהסיבה הפשוטה שכאשר שמים את הכל בתבנית ואז מהדקים- זה לא יוצא דחוס מספיק,
ואז יש רווחים גדולים מדיי או שזה לא נכנס לפינות (בתבנית מרובעת),
עדיף לשים חצי- להדק ממש טוב מסביב וכלפי מטה ואז להוסיף את השאר 🙂
לגבי הקרם- אפשר לשים אחרי 6 שעות,
עדיף שהעוגה תהיה כמה שיותר קרה
וככה היא לא תתפרק כשתוציאי מהתבנית, לכן ההמלצה היא 12 שעות.
אבל אם את מוציאה מהמקרר והיא קרה ואחידה אז ממש אין בעיה 🙂
מחכה לשמוע איך יצא לך! 🙂
סאלי
האם אפשר לשמור את העוגה מחוץ למקרר אחרי כל שלבי ההכנה שלה ?
היי יעל,
חייבים לשים את העוגה במקרר להתייצב וגם אחרי הציפוי לתת לה להתייצב ולהתקרר..
אם את רוצה לזרז- אפשר לשים במקפיא..
האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול? אין לי מתוקה…
תודה
היי ליבי,
אני לא יודעת איך זה ייצא עם שמנת לבישול מבחינת התייצבות העוגה והטעם שלה..
עדיף שמנת מתוקה במקרה הזה..
🙂
עוגה קלה להכנה ומאוד…..טעימה
תודה רבה
במידה וארצה להכינה בתבנית אינגלישקייק מה הכמויות שאצטרך?
היי דורית!
זו הכמות שמתאימה לתבנית אינגליש קייק כדי שהעוגה תצא גבוהה 🙂
בתאבון!
האם אפשר להכניס למקפיא לפחות זמן במקום למקרר ל12 שעות?
היי נטע!
אפשר להכניס למקפיא לכ4 שעות כדי שהעוגה תתייצב 🙂
עוגה טעימה עשיתי ויצא חבלז
שמחה שאהבת מזל! 🙂
האם אפשר להמיס את המצרכים על הגז במקום במקרו ? אם כן, כמה זמן ?
היי גלית!
בוודאי שאפשר!
תמיסי הכל על הגז בסיר כפול (מים למטה ומעל קערה עם השוקולד והשמנת),
זה ייקח בערך 20 דקות להערכתי 🙂
פשוט עד שהכל יימס לגמריי…
היי אני בבעיה הכנתי תעוגה והיא כבר במקרר העיניין הוא שלא ראיתי שצריך תציפוי לחמם וכו ותכף נכנסת שבת .
מה אפשר לעשות כדי לזרז תתהליך ?