![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
העוגה הזו סוחפת את הרשת כל פעם שאני מעלה אותה מחדש 🙂
אחת הבלוגריות החדשות שהכרתי, מור, ראתה את התמונה וממש ביקשה לייצר לו
גרסה יותר טבעונית ובריאה 🙂
ואני קפצתי על הרעיון כי המון פנו אליי וחיפשו גרסה פרווה או טבעונית שתתאים..
אגב, למור יש בלוג "יאמי טבעוני" ושם יש לה עוד המון מתכונים טבעוניים שמתאימים גם לילדים 🙂
התוצאה מהממת וטעימה!
העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת או תבנית עגולה קוטר 20.
מצרכים:
400 גרם ביסקוויטים מקמח מלא
150 גרם שוקולד מריר איכותי 60%
1/2 פחית קרם קוקוס
3/4 כוס חלב סויה / שקדים ללא תוספת סוכר
6 כפות סוכר קנים (או סוכר חום)
4 כפות שמן קוקוס
לציפוי-
50 גרם שוקולד מריר
1/2 פחית קרם קוקוס
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את השוקולד, קרם הקוקוס, הסוכר, החלב והשמן.
2. מכניסים את הקערה למיקרוגל למשך דקה, מוציאים ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
3. שוברים את הביסקוויטים ושופכים אותם לתוך בלילת השוקולד.
1. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה ומהדקים.
2. מכניסים למקפיא לפחות ל-4 שעות.
3. מכינים את הציפוי: מחממים במחבת קטנה את קרם הקוקוס עם השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
4. מוציאים את העוגה מהתבנית ומורחים עליה את הציפוי מכל צדדיה.
5. זוללים :(
אגב, יש גם מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח עם מרכיב סודי 🙂
יצאה עוגה מעולה ופרווה לחלוטין!
מעולה! שמחה שאהבתם 🙂
חייבים את הפחית קרם קוקוס ( פשוט יש בה המון חומרים e למינהם ) ? אפשר משהו אחר במקום ?
היי,
בקרם קוקוס יש כמה סוגים ויש את הסוג האורגני שעולה בד"כ 2 ש"ח יותר
אבל אין בו שום חומרים מזיקים.. רק קוקוס ומים..
עליו אני ממליצה בחום,
מגיע בפחיות וגם בקרטוניות 🙂