יש את הרגעים האלו בחיים שבא לנו עוגה בחושה מעניינת,
לא תפוזים או שוקולד.. לא משהו מוכר ורגיל..
בדיוק בשביל זה הכנתי את העוגה הזאת- עוגה עם מיליון קיצורי דרך
שתהיה סופר מרשימה, הכי קלה להכנה וגם עם ממש ממש מעט כלים!
את העוגה מכינים במיקסר (גם את התחתית וגם את שכבת הפרורים),
ואח"כ את הרוטב המדליק שמעל מכינים בשייקר!
כן כן.. ככה לא צריך לעמוד ולבשל אותו מעל הכיריים וכל זה 🙂
רק תעשו לעצמכם טובה ותוודאו שסגרתם
את השייקר כמו שצריך לפני שאתם מנערים
אחרת כל המטבח שלכם יהיה מכוסה בחתיכות פטל
מניסיון… 😂
ואז אפשר להשאיר את הרוטב ככה
או..
אם בא לכם להשקיע ממש
אז מסננים אותה במסננת קטנה
לתוך קופסא וישר למקרר 🙂
ועוד המלצה חמה שלי!
את הרוטב תמזגו מתחת לעוגה ולא מעליה..
אם מרטיבים את הפרורים אז זה לא קראנצי וסתם חבל..
מצרכים:
50 גרם חמאה- טמפ' החדר
3 כפות שמן קוקוס/ רגיל
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס חלב
2 כוסות קמח תופח
1 וחצי כוסות פטל קפוא (לא להפשיר)
לפצפוצים מעל העוגה-
25 גרם חמאה- טמפ' החדר
1/3 כוס סוכר חום (ממש ממש עדיף לא לבן)
2/3 כוס קמח
לרוטב-
1/2 כוס פטל קפוא
2 כפות סוכר
3 כפות מים
אופן ההכנה:
1.מקציפים את החמאה עם השמן והסוכר
2. מוסיפים את הביצים והחלב
3. מוסיפים את הקמח
יוצאת עיסה אחידה ודביקה 🙂
4. מוציאים מהמיקסר את הבלילה ומעבירים אותה לתבנית
עכשיו יש 2 אפשרויות:
תבנית קוטר 24= העוגה תצא גבוהה
תבנית קוטר 26= העוגה תצא נמוכה
(בתמונה זה קוטר 26 🙂
5. מפזרים מעל את הפטל (הכוס וחצי של הפטל הקפוא)
6. מחזירים את הקערת מיקסר המלוכלכת למיקסר
(לא צריך לשטוף! איזה כיף!))
7. מכינים את שכבת הפצפוצים- שמים את החמאה והסוכר במיקסר ומערבלים
8. מוסיפים את הקמח- הכל נהיה פרורים בציק צק..
9. שופכים את הפרורים על שכבת הפטל
10. אופים בתנור 160 מעלות לכ-40 דקות
11. בזמן שהעוגה בתנור- מכינים את הרוטב פטל 🙂
12. מכניסים לשייקר פלסטיק או צנצנת פשוטה את כל החומרים
13. מחממים כדקה במיקרוגל
14. סוגרים את השייקר/ הצנצנת ומנערים.
15. אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור- מקררים אותה,
מניחים בכל צלחת כף מהרוטב פטל
ומעליה חתיכת עוגה ומתענגים 🙂
ויש עוד מתכון מדליק וממש קל לעוגת שוקולד מ-4 מצרכים בלבד!