![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
עוגת סולת רכה ועסיסית, קלה מאוד להכנה. 🙂
זו עוגה שכיף להגיש.
מצרכים:
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס מיץ תפוזים, עדיף טרי
1 כוס סולת
1 שקיק אבקת אפיה
1 ורבע כוס קמח
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל או מייפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים והסוכר ביחד.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר עד שהכל מתאחה, למעט הקמח.
3. מדליקים את התנור ל- 160 מעלות.
4. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים כמה שפחות עד שהכל מתאחה, זאת בכדי שהעוגה תצא רכה.
5. שופכים את הבלילה לתבנית מרובעת או עגולה.
6. אופים 25-30 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.
7. בזמן שהעוגה בתנור – מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את החומרים ומערבבים.
8. מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים בעזרת כף את הסירופ, בהדרגה עד שהכל נספג.
9. כשהעוגה מתקררת – חותכים לקוביות ומגישים.
יש עוד מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן עם מרכיב סודי 🙂
יצא עוגה רכה מאוד!
תודה!
בכיף! 🙂
אם אין מיץ תפוזים טרי, מה לשים?
הי אנה,
אפשר מיץ תפוזים מוכן או של תרכיז קפוא של פריגת (להכין ממנו מיץ כמובן, לא לשים את התרכיז)