![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
עוגה מוס שוקולד מדהימה!
קלה מאוד להכנה, לא מכילה ביצים לא אפויות, נימוחה וטעימה! 🙂
אצלנו זו העוגה של ימי ההולדת לאמא 🙂
העוגה מתאימה לתבנית עגולה קוטר 26.
מצרכים:
125 גם חמאה
250 גרם שוקולד
1 וחצי כפות קקאו
5 ביצים, מופרדות
קורט מלח
1/4 כוס סוכר
1 כף קמח תופח
למוס-
200 גרם שוקולד מריר
2 מיכלים של שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. להכנת המוס-
ממיסים בסיר כפול את השוקולד עם מיכל אחד של שמנת מתוקה עד שהכל מתאחה.
מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה.
2. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
3. להכנת העוגה- מחממים את השוקולד והחמאה בסיר כפול.
4. מוסיפים את הקקאו והחלמונים אחד- אחד.
5. מוסיפים כף של קמח לתערובת ומערבבים.
6. מקציפים את החלבונים עם קורט המלח.
7. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצף יציב.
8. מקפלים את החלבונים לתוך תערובת השוקולד.
9. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור 30-40 דקות, 160 מעלות.
10. אחרי שהעוגה התקררה- מכינים את המוס-
11. שופכים את השמנת המתוקה שנותרה לקערת המיקסר,
מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ומקציפים עד שמתקבל מוס שוקולד.
12. מורחים את המוס בשכבה עבה על תחתית העוגה.
13. מקררים לפחות שעתיים במקרר.
חותכים מהעוגה, נהנים מכל ביס ונזהרים לא ליישר קווים יותר מדיי 😉
יש גם מתכון מעולה לעוגת ביסקויטים מפנקת עם קרם שוקולד
וואי! זה ממש עושה לי חשק ללכת להכין את העוגה!
שמחה לשמוע נגה!
היא באמת מעולה! 🙂
הכנתי לחג וייצאה עוגה מעולה!
שמחה לשמוע שולמית!