עוגת ויקטוריה זה השם שניתן לעוגה בכל רחבי העולם:
עוגה שהמלכה ויקטוריה אהבה במיוחד- מה יש לא לאהוב?
עוגת וניל עם מילוי ריבת תותים אדומה וקצפת לבנה, שילוב טעים ומתוק 🙂
(הכלים באדיבות חנות "הפנינה", רחוב ויצמן כפר סבא)
מצרכים:
200 גרם חמאה, טמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה
למלית-
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס ריבת תותים
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החמאה ביחד עם הסוכר והסוכר וניל.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה בבת אחת, מערבבים עד שהכל מתאחה.
4. מחלקים ל-2 תבניות עגולות קוטר 20, אופים בתנור בחום 160 מעלות למשך כ-40 דקות.
5. מוציאים ומקררים.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר.
7. מורחים את הריבת תותים על העוגה הראשונה, מעליה שמים שכבה של קצפת.
8. מניחים בעדינות את העוגה השניה מעל.
9. אם יש עוד קצפת- אפשר למרוח או לקשט את העוגה העליונה.
10. משאירים במקרר לפחות ל-3 שעות להתקרר.
יש גם מתכון מעלף לעוגת שוקולד ביסקויטים של הנסיך ויליאם.