בעוגת הדלעת הטבעונית הזו, אני משתמשת בדלעת טריה, לעומת שאר מתכוני עוגות הדלעת שראיתי, שמשתמשים במחית דלעת. העוגה מתוקה ומתובלת ויכולה בקלות להחליף את עוגת הדבש בראש השנה ולשמש כעוגת דבש טבעונית.
את העוגה אפשר לאפות בתבנית עגולה או בשתי תבניות אנגליש קייק מאורכות.
המצרכים-
250 גר' דלעת מגוררת דק
113 גר' (קופסה קטנה) רסק תפוחים ללא סוכר
130 גר' (כחצי כוס) סוכר חום (אפשר פחות אם משתמשים ביוגורט מתוק)
60 גר' (¼ כוס) שמן קוקוס בכבישה קרה, נוזלי
¼ כוס יוגורט סויה בטעם טבעי, עדיף יוגורט סויה ביתי לא ממותק או שמנת קשיו טבעונית מעורבבת עם יוגורט סויה ביחס שווה.
1½ כפיות קינמון טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
250 גר' (2 כוסות) קמח כוסמין לבן
50 גר' (½ כוס) קמח כוסמין מלא
3 גר' (2 כפיות) אבקת אפיה
קורט מלח
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה-
1. לחמם תנור אפיה ל- 180° צלזיוס.
לשמן תבנית אפיה טבעתית בקוטר 22-24 ס"מ במעט שמן קוקוס נוזלי.
2. בקערה גדולה, לערבב את הדלעת, רסק התפוחים, הסוכר, שמן הקוקוס, היוגורט והתבלינים. כדאי לטעום את התערובת ולהוסיף עוד סוכר או תבלינים לפי הטעם. התערובת צריכה להיות קצת יותר מתוקה מהרגיל, כי מוסיפים עוד קמח.
3. בקערה נפרדת: לנפות את הקמחים ולהוסיף להם את אבקת האפייה והמלח.
4. לקפל את הקמח לתוך תערובת הדלעת, לערבב רק עד שהקמח מתאחד עם עיסת הדלעת ולהוסיף את אגוזי המלך. להיזהר לא לערבב יותר מדי כדי שלא תצא "עוגת חנק".
5. לאפות בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא ללא פרורים.
6. לפני ההגשה אפשר לפזר על העוגה אבקת סוכר.
המתכון באדיבות-
טבעוניקה- הבלוג של דליה, צמחונית כבר 20 שנה וטבעונית 4 שנים. אוהבת לבשל ולאפות ובעיקר לנסות טעמים חדשים ולפתח מתכונים טבעוניים. בטבעוניקה תמצאו מתכונים טבעוניים יצירתיים וטעימים במיוחד. המתכונים מיועדים לכל אחד: טבעונים מתחילים, ותיקים וגם לאלו שאינם טבעוניים ומעוניינים במנות וטעמים חדשים.
לאתר טבעוניקה- http://www.tivonika.co.il/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/tivonika
לערוץ היוטיוב- http://www.youtube.com/channel/UCeKUmQhXj_ZygYFjTMD0pEg