עוגת גבינה פרורים מעולה ונימוחה. מהבצק אפשר ליצור הרבה פרורים וזה מוסיף המון טעם לעוגה.
הפעם השתמשתי רק בגבינה לבנה ולא בגבינות שמנת כדי שההכנה תהיה קלה והמצרכים יהיו נגישים 🙂
לעוגה גבוהה במיוחד- צריך להשתמש בתבנית קוטר 24.
מצרכים:
לבצק:
125 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 ביצה, טרופה
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 וחצי כוס קמח
11/2 שקיק אבקת אפיה
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות
2. שמים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר בקערה ומערבבים.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד ליצירת כדור.
4. משטחים 2/3 מהבצק בתבנית ומהדקים בעזרת הידיים ( אפשר גם בעזרת מערוך לרדד ולהעביר לתבנית).
5. את שאר הבצק משטחים בתבנית מרובעת, מרופדת בנייר אפייה (הבצק שיהפוך לפרורים).
6. אופים את שתי התבניות בתנור.
7. מוציאים מהתנור ומקררים.
8. מקציפים את השמנת מתוקה ביחד עם האבקת סוכר.
9. מערבבים את הגבינה עם הקורנפלור.
10. מערבבים את השמנת והגבינה בתנועות קיפול עם הלקקן.
11. שופכים את מלית הגבינה על הבצק.
12. לוקחים את הבצק האפוי מהתבנית, מרסקים בידיים ומניחים מעל מלית הגבינה.
13. מכניסים להקפאה ל-3 שעות לפחות (אפשר גם 12 שעות).
14. מעבירים למקרר לעוד 3 שעות עד שתפשיר.
חותכים ונהנים מכל ביס וביס 🙂
יש גם מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה!
אפשר להחליף את הגבינה ה-5%
בגבינה 9%?
אפשר, אין בעיה 🙂
אפשר להכין עם קמח תופח במקום קמח רגיל?
ותודה על המתכונים!
איילה
אפשר קמח תופח, אין בעיה.
אם את משתמשת עם קמח תופח- אל תשימי את אבקת האפיה.
הכנתי לחג 🙂 יצא מעולה ממש!
שמחה לשמוע!
הכנתי השבוע ויצא עוגה מעולה!
אהבתי שהיא לא יצאה מתוקה מדיי.
מעולה!
שיהיה בתאבון!
הכנתצי שלבת לארוחה חלבית ונראה ממש טוב!
מחכה כבר לטעום!
שיהיה בתאבון!
אשמח לשמוע עדכונים!
במה אפשר להחליף את הקורנפלור?
אפשר לשים אבקת פודינג וניל במקום,
אותה הכמות 🙂