עוגת גבינה נסיכותית בצבע ורוד, ללא צבע מאכל וללא אפייה!
עוגה מדהימה שתרשים כל אחד ביופיה 🙂
המתכון מתאים לתבנית עגולה קוטר 26.
מצרכים:
לתחתית-
375 גרם ביסקויטים לוטוס (1/2 חבילה של 700 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
1/2 סלק טרי, מקולף
500 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם שוקולד לבן, מומס
2 מיכלים שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
4 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1. מועכים את הביסקויטים במעבד מזון או בשקית עם פטיש (אפשר עם קופסת שימורים, יותר יעיל)
2. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
3. מעבירים לתבנית ומשטחים בידיים.
4. מהדקים את הבסיס באמצעות תחתית של כוס.
5. מכניסים למקרר.
6. מגררים את הסלק בפומפיה.
7. מניחים את הסלק במסננת קטנה מעל קערה.
8. לוחצים על הסלק שיוציא את המיץ, מניחים בצד.
8. מקציפים את השמנת מתוקה ביחד עם האבקת סוכר, מכניסים למקרר.
9. מערבבים את הגבינה עם השוקולד הלבן והקורנפלור.
10. באמצעות כף לוחצים שוב על הסלק המגורר להוצאת הנוזלים, מקבלים כ-3 כפות מיץ סלק.
11. מוסיפים את מיץ הסלק למלית הגבינהץ
12. מערבבים את הקצפת והגבינה בתנועות קיפול עם הלקקן
שומרים מעט מהקצפת בצד לקישוט.
13. שופכים את מלית הגבינה על תחתית הביסקויטים.
14. מכניסים להקפאה ל-3 שעות לפחות (אפשר גם 12 שעות).
15. מכניסים את הקצפת שנשארה לשק זילוף ומקשטים.
16. אפשר לחתוך או להשאיר במקרר עד להגשה.
לפני שמוציאים מהתבנית- מרטיבים סכין שטוחה ומסובבים סביב הרינג, כדי שהעוגה תצא יפה ואחידה 🙂
יש גם מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה!
איזה רעיון משגע!
הורוד יוצא פשוט מהמם! 🙂
ממש ממש ממש אהבתי!
תודה אשרת!
איזה רעיון מדליק!
אבל הסלק לא משפיע על הטעם של העוגה?
אין השפעה בכלל 🙂
איזה יופי! לא להאמין מה אפשר לעשות עם סלק!
כל הכבוד על הרעיון!
תודה 🙂
מים שבושל בהם סלק גם אפשרי?
היי תמר,
מים שמבשלים בהם סלק הם פחות מרוכזים בד"כ,
אבל אפשר לנסות ולראות איך זה ייצא.
הכנתי את העוגה בשבועות והיא יצאה מעולה!!!!
כל מי שטעם- מה זה התלהב ממנה!
זה היה להיט החג בשולחן 🙂
שיהיה חג שמח! 🙂
יצא סוף הדרך!
ותודה על כל המתכונים באתר!
בכיף יונית!
מתכון לעוגה מדהימה!
תודה! 🙂
אפשר לשים ביסקויטים פתי בר רגילים במקום לוטוס?
הי מוריה,
אפשר לשים ביסקויטים רגילים אבל אז כדאי להוסיף אליהם 1/2 כוס סוכר, כדי שיהיו מתוקים קצת יותר..
הלוטוס מוסיף לעוגה טעם קרמלי מיוחד אבל אם אין אז אפשר בכיף 🙂
אם אין לי קורנפלור,
במה אפשר להחליף?
אפשר לשים 3 כפות פודינג וניל במקום 🙂