עוגת גבינה אפויה מעולה! קלה להכנה וטעימה ברמות! 🙂
עוגה יש פטנט שגורם לה לתפוח ולעלות מבלי ליפול בחזרה: הקצפת החלבונים עם אבקת אפייה.
בעוגות גבינה חשוב שהתנור יהיה חם וצריך לתת לעוגה להתקרר לאט ולא בבת אחת, כדי שתשאר גבוהה.
המתכון מתאים לתבנית קוטר 24.
מצרכים:
לבצק:
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 ביצים
100 גרם שוקולד לבן (1 חבילה)
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד ליצירת כדור.
2. משטחים את הבצק בתבנית ומהדקים בעזרת הידיים.
3. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
4. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים, כשהם מתחילים לתפוח – מוסיפים את אבקת האפייה.
5. מחממים את השוקולד הלבן במיקרו עד שהכל נמס.
6. מוסיפים לשוקולד את הגבינה, הקמח והביצים.
7. מוסיפים בתנועות קיפול את קצף הביצים.
8. שופכים את מלית הגבינה על הבצק.
9. מכניסים לתנור החם ואופים 10 דקות.
10. מנמיכים את התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 25 דקות.
11. העוגה מוכנה כשהיא רוטטת ממש מעט במרכז בלבד.
12. מכבים את התנור ופותחים את הדלת מעט, לא מוציאים את העוגה, נותנים לה להתקרר באיטיות.
13. אחרי כשעה – שעה וחצי מוציאים, ונהנים מכל ביס.
יש גם מתכון מעולה לעוגת גבינה פרורים 🙂
הכנתי את העוגה בסופ"ש והיא יצאה כל כך רכה-
קיבלתי מלא מחמאות..
ואני בכלל לא יודעת לבשל..
תודה על המתכון!
בדיוק חיפשתי כזה מתכון לשבועות.. תודה! 🙂
בכיף!
הי סאלי
אפשר לשים קמח רגיל במקום תופח?
כן, אין בעיה,
תוסיפי 2 כפיות של אבקת אפיה
האם צריך תבנית עם מים בזמן אפיית העוגה?
לא.. ממש אין צורך 🙂
זה היופי בעוגה הזו- אין הסתבכויות 🙂
שיהיה חג שמח!
הכנתי את העוגה לחג, יצאה רכה ונימוחה!
הכנתי גם את המתכון שלך לרוטב שמנת פטריות והוא גם יצא ממש מעולה.
תודה על המתכונים
מעולה דבורה!
שמחה לשמוע שהכל יצא מוצלח!
היי סאלי, אופים את הבצק יחד עם המלית? לא צריך לאפות אותו קודם?
היי טל,
את הבצק אופים ביחד המלית, לא צריך לאפות בנפרד-
זה מה שעושה את העוגה לכל כך קלה להכנה 🙂
סאלי בוקר טוב, עשיתי אתמול את העוגה והיא לא יצאה מספיק מתוקה.. מוזר לא?!
היי טל,
בבצק יש סוכר,
בבלילה יש שוקולד לבן שמוסיף מתיקות אבל לא מעמיס,
את יכולה לפזר למעלה אבקת סוכר וזה ייספג בעוגה וימתיק אותה 🙂
שבת שלום!