עוגת ביסקויטים עם קרם שוקולד נימוח וטעים 🙂
בעוגה יש שני טריקים כדי שהיא תצא מוצלחת:
- כל שכבת ביסקויטים עושים שכבה כפולה.
- מערבבים מעט מהקצפת עם השוקולד כדי שיהיה ציפוי כמו מוס נימוח.
מצרכים:
450 גרם ביסקויטים פתי בר חומים
1/2 כוס חלב
1 כפית נס קפה
למלית-
1 קופסא פודינג וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
לציפוי השוקולד-
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם ציפוי השוקולד- מחממים את השוקולד במיקרוגל, עד שהוא נמס. מניחים בצד.
2. מניחים בקערה את החלב והנס קפה.
3. טובלים את הביסקויטים בחלב ומניחים בתבנית.
4. מניחים שכבה כפולה בצורה של שתי וערב –
שכבה אחת הביסקויטים לאורך, שכבה שניה הביסקויטים לרוחב.
5. מקציפים את הפודינג, החלב והשמנת המתוקה ביחד.
מוציאים 4 כפות מקצפת ומניחים בקערת השוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול עם לקקן.
6. מניחים 1/2 מהקצפת שנשארה על הביסקויטים.
7. עושים שכבת ביסקויטים נוספת, גם היא כפולה.
8. מניחים את שאר הקצפת על הביסקויטים.
9. מוזגים את תערובת הציפוי על הקצפת.
10. מקררים במקרר לפחות ל-12 שעות לפני שאוכלים 🙂
אגב, יש גם מתכון מעלף לעוגת שוקולד ביסקויטים של הנסיך ויליאם