עוגת בטטה בחושה עם אגוזי מלך ותבלינים 🙂
אם יש עוגת גזר- למה לא להכין עוגת בטטה?
ההשראה לעוגה באה לי פתאום והתוצאה גרפה הרבה מאוד מחמאות!
המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת.
אם רוצים אפשר להמיר חלק מהקמח לקמח מלא או כוסמין.
מצרכים:
1 ביצה
2 כפות שמן קוקוס/ רגיל
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית ציפורן טחונה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כוסות בטטה מקולפת ומגוררת בפומפיה דקה (1 בטטה)
1 ורבע כוס קמח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים לפי הסדר עד שהכל מתאחה, למעט הקמח.
2. מדליקים את התנור ל- 160 מעלות.
3. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים כמה שפחות עד שהכל מתאחה, כדי שהעוגה תצא רכה.
4. ממלאים תבנית אינגליש קייק, מכניסים לתנור ל- 30 דקות.
על העוגת שוקולד ללא גלוטן עם מרכיב מיוחד, כבר שמעת?
מרגישים את טעם הבטטה בעוגה?
הי הדסה,
הבטטה מתוקה אז זה נותן טעם מתוק בעוגה,
זה לא דומה לבטטה אפויה- אם לזה את מתכוונת…
הכנתי, עכשיו העוגה יצאה מהתנור והריח שיש לי בבית מהממם!
כבר מחכה בקוצר רוח לטעום!
שתהיה שבת שלום!
שבת שלום שי!
שמחה לשמוע! 🙂
הכנתי, העוגה יצאה פשוט מדהים!
תודה דנה!
הכנתי לשבת,
אף אחד לא הצליח לנחש שזה מבטטה 🙂
אחלה עוגה ליד הקפה!
מעולה אסנת!
חובה לשים ציפורן?
ממש לא סובלת את התבלין הזה..
אפשר לא לשים.. אין בעיה 🙂