אצלנו אוהבים עוגיות תמרים מכל הסוגים אבל רולדת בצק פריך ממולאת בממרח תמרים תמיד גונבת את ההצגה. 🙂
הבצק במתכון יוצא רך ונעים לעבודה והתוצאה מדהימה!
מהמתכון יוצאת 2 רולדות.
מצרכים:
200 גרם חמאה, טמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1 שקיק אבקת אפיה
3 ו1/2 כוסות קמח לבן
אופן ההכנה:
1. חותכים את החמאה לקוביות ושמים במיקסר.
2. מוסיפים את שאר המצרכים לפי הסדר.
3. מחלקים ל- 2 כדורים.
4. מרדדים ומורחים את ממרח התמרים.
5. מעבירים לתבנית ומסמנים חריצים לכל אורך הרולדה (רק מלמעלה).
6. מכניסים לתנור ל- 180 מעלות ל- 10-15 דקות.
7. מוציאים, חותכים, מקררים ומפזרים אבקת סוכר באושר. 🙂
איזה בצק מהממם זה יוצא!
ותודה על כל המתכונים!
הי סאלי,
חייבת לספר לך שנראה לי מאוד מוזר להוסיף את הרסק תפוחים לבצק,
ממש הפתיע אותי איך שהבצק יצא..
ממש רך, נוח לעבודה וטעים ממש אחרי האפיה!
עשיתי חלק עם תמרים וחלק עם שוקולד ושניהם יצאו מוצלחים מאוד!
תודה על כל המתכונים,
ליאורה
שמחה לשמוע ליאורה!
תודה על השיתוף! 🙂
סאלי, מה אפשר לשים במקום רסק תפוחים? אין לי וממש בא לי להכין את העוגיות האלה.
היי דנה,
את יכולה לשים עוד ביצה במקום הרסק תפוחים 🙂
ואם הבצק יבש מדי- אז תוסיפי כף מים בהדרגה עד שיתרכך.
שתהיה שבת שלום!