עוגיות שיבולת שועל מלאות בכל טוב והן טעימות בטירוף!
חשוב להכניס אותן כשהתנור חם – ורק ל- 10 דקות, הן מתקשות אחר כך.
אפשר להחזיק אותן בקופסא מחוץ למקרר למשך שבוע.
מהמתכון יוצאות כ- 20 עוגיות.
מצרכים:
1 כף קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות שומשום
מעט קינמון
מעט אגוז מוסקט
2 כוסות שיבולת שועל טחונה (אפשר טחון גס או טחון דק)
3/4 כוס סוכר לבן
1 ביצה
3 כפות שמן קוקוס מומס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. בקערה אחת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, השומשום, התבלינים והשיבולת שועל.
3. בקערה שניה מערבבים את הביצה עם השמן המומס והסוכר עד שהכל מתאחה היטב.
4. מאחדים בין שתי התערובות.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים כ- 10 דקות, עד שהן מקבלות פס זהוב מסביב.
7. העוגיות מתקשות אחרי האפייה כשהן מתקררות.
תהנו! 🙂
יש גם מתכון לעוגיות שוקולד ציפס עם אגוזים מדהימות! 🙂
היי סאלי,
קודם כל- תודה על כל המתכונים! הכל נראה סוף הדרך!
ושנית, לא הבנתי מה זה שיבולת שועל טחונה גם או דק..
אשמח לתשובה,
מישל
היי מישל,
קודם כל- תודה רבה! שמחה שאת נהנית 🙂
לגבי השיבולת שועל- במתכון הזה השימוש הוא למעשה בקוואקר,
יש כאלו שטחונים גס ויש כאלה ממש דק,
אפשר למצוא את שני הסוגים באריזות בסופר או במשקל.
סאלי
גיוון טעים לארוחת הבוקר! הכנתי וככה כל יום יש לי מה לאכול עם הקפה!
תודה!
מעולה דבורה!
שמים סוכר חום או לבן במתכון?
סוכר לבן, עדכנתי גם במתכון 🙂
הכל נראה נהדר וקל חייבת לנסות אשמח אם תתני גם עוגיות או עוגות ללא סוכר בתוד יוכבד
תודה יוכבד!
לגבי עוגיות ללא סוכר זה בהחלט רעיון שאני רוצה לפתח ללא ממתיקים מלאכותיים רעילים וזה בהחלט אתגר.. מקווה לתוצאות בקרוב :*