עוגיות שוקולד שיש בהן גם שוקולד צ'יפס וגם אגוזי מלך – מבחינתי זה המתכון המושלם!
המתכון ממש פשוט אבל דורש מיקסר, זה ממש מקצר את כל התהליך וככה לא צריך לערבב בידיים.
מהמתכון יוצאות כ- 15 עוגיות גדולות.
מצרכים:
1 ו3/4 כוס קמח
2 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס אבקת קקאו
125 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד מריר
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקקאו.
2. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר החום, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים והתמצית וניל.
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
5. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת היבשים.
6. תוך כמה שניות הכל מיתאחה לבצק ואז מפסיקים את המיקסר.
7. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואגוזי המלך ומערבבים בידיים.
8. מכינים כדורים ומועכים כל כדור לכדי קציצה שטוחה מעט.
9. מניחים בתבנית ואופים 10 דקות.
10. כשמתחילים להיווצר סדקים בעוגיות – סימן שהן מוכנות. 🙂
יש גם מתכון מעולה לעוגיות טחינה רכות ונימוחות 🙂
יצאו עוגיות מהממות!
תודה על כל המתכונים!
בכיף! שמחה לשמוע 🙂
עוגיות טעימות ממש.. יצאו לי איזה 30 עוגיות..
כנראה שעשיתי אותם קטנות יותר אבל יצא ממש טעים
מעולה! 🙂