עוגיות שוקולד שיש בהן שוקולד ציפס.. מה יכול להיות יותר טוב מזה?
המתכון ממש פשוט אבל דורש מיקסר, זה ממש מקצר את כל התהליך וככה לא צריך לערבב בידיים.
מהמתכון יוצאות כ- 15 עוגיות גדולות.
מצרכים:
1 ו3/4 כוס קמח
2 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס אבקת קקאו
125 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקקאו.
2. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר החום, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים והתמצית וניל.
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
5. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת היבשים.
6. תוך כמה שניות הכל מיתאחה לבצק ואז מפסיקים את המיקסר.
7. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בידיים.
8. מכינים כדורים ומועכים כל כדור לכדי קציצה שטוחה מעט.
9. מניחים בתבנית ואופים 10 דקות.
10. כשמתחילים להיווצר סדקים בעוגיות – סימן שהן מוכנות. 🙂
מוציאים, מקררים ומתענגים. 🙂
יש לי קמח תופח.. אפשר להשתמש?
כן, בטח. אין בעיה.
תודה רבה על המתכון!
יצא מ-ע-ו-ל-ה!
שמחה לשמוע שלי!
אפשר לשים שוקולד לבן במקום שוקולד מריר?
כן ענבל, בטח שאפשר 🙂