עוגיות שוקולד שיש בהן שוקולד ציפס שחור ולבן – מראה שמשמח כל אחד. 🙂
העוגיות יוצאות מעט מרירות כיוון שהקקאו דומיננטי פה- אם אתם אוהבים עוגיות מתוקות
החליפו את הסוכר החום בכוס ורבע סוכר לבן 🙂
המתכון ממש פשוט אבל דורש מיקסר, זה מאוד מקצר את תהליך העבודה.
מהמתכון יוצאות כ- 15 עוגיות גדולות.
מצרכים:
1 ושלושת רבעי כוס קמח
2 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס אבקת קקאו
125 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס בטעם שוקולד מריר
1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן.
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקקאו.
2. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר החום, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים והתמצית וניל.
4. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
5. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת היבשים.
6. תוך כמה שניות הכל מיתאחה לבצק ואז מפסיקים את המיקסר.
7. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בידיים.
8. מכינים כדורים ומועכים כל כדור לכדי קציצה שטוחה מעט.
9. מניחים בתבנית ואופים 10 דקות.
10. כשמתחילים להיווצר סדקים בעוגיות – סימן שהן מוכנות.
יש גם מתכון מעולה לעוגיות שוקולד צ'יפס רכות 🙂
ניסיתי את המתכון אתמול והוא יצא מה זה טעים!
העוגיות יצאו ממש מעולות!
שמחה לשמוע ניצן!
הי,
ניסיתי את המתכון ומשום מה הבצק יצא לי ממש מר אם לא השוקולד צ'יפס זה היה ממש בלתי אכיל…
את יודעת אולי מה יכול להיות שקרה?
היי נועה,
יכולות להיות כמה סיבות לכך שהעוגיות יצאו מרות:
1. משך זמן האפייה ארוך מדיי ואז הן מתייבשות והקקאו נהיה מריר יותר
2. סוג הקקאו שהשתמשת בו, כמה ריכוז קקאו היה בו?
אני משתמשת בקקאו ביתי פשוט שקונים בסופר..
3. יכול להיות שאתם פשוט אוהבים מתוק- יש הרבה אנשים שאוהבים את העוגיות שלהם מתוקות,
אני מעדיפה את העוגיות האלו קצת מרירות ואוסיף הערה במתכון עצמו.
אם המתיקות היא הבעיה- אפשר להכין עם כוס ורבע של סוכר לבן ואז הן ייצאו מאוד מתוקות 🙂
מקווה שעזרתי ותודה ששיתפת!