עוגיות חמאה פריכות ממולאות בריבת תותים זה תענוג ל"שעת התה", מנהג שאמנם אין בארץ-
אבל לא זה לא ימנע מאיתנו להכין את העוגיות המדהימות האלו! 🙂
אגב, הכלים המהממים שבתמונה באדיבות חנות "הפנינה" בויצמן, כפ"ס.
מצרכים:
100 גרם חמאה, טמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1 שקיק סוכר וניל
1 ביצה
1 ו-3/4 כוסות קמח
3 כפות שקדים טחונים
למלית-
1/2 כוס ריבת תותים
אופן ההכנה:
1. מערבבים ביחד את החמאה עם הסוכר והסוכר וניל.
2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
3. מוסיפים את הקמח והשקדים בבת אחת, מערבבים עד שהכל מתאחה.
4. עוטפים ומכניסים למקרר למינימום שעה, אפשר גם להכין יום לפני האפייה.
5. מוציאים מהמקרר, מרדדים, יוצרים את הצורות בזוגות.
6. מכינים מחצית מהצורות עם חור באמצע ומחצית מהצורות- ללא.
7. אופים בתנור 180 מעלות, כ-10 דקות, שהעוגיות עדיין לבנות.
8. מקררים את העוגיות.
9. מורחים על העוגיות ללא החור באמצע את ריבת התותים.
10. מניחים מעל כל אחת- עוגיה נוספת עם חור.
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
יש גם מתכון מעלף לעוגת שוקולד ביסקויטים של הנסיך ויליאם.