עוגיות חמאת בוטנים פריכות וטעימות, אפשר להכין את העוגיות ביחד עם הילדים.
אם מכינים בימים חמים- כדאי להניח את הבצק כמה דקות במקרר שיתקשה מעט ויהיה יותר נוח לעבודה.
מצרכים:
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס חמאת בוטנים
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתיה
1 ושליש כוס קמח
קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החמאה והסוכרים במיקסר.
2. מוסיפים את שאר המצרכים לפי הסדר ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
4. יוצרים עיגולים קטנים מהבצק, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. יוצרים צורה במזלג, שתי וערב.
6. אופים בתנור כ- 10 דקות, עד שהן משחימות ממש מעט מסביב.
7. מניחים את שאר הבצק במקרר, עד לנגלה הבאה.
העוגיות מתקשות אחרי האפייה, תנו להן זמן להצטנן בתבנית.
עוגיות מיוחדות נוספות הן עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס לבן– מאוד כדאי להכיר 🙂
איזה סוג של חמאת בוטנים להשתמש?
יש רגילה ויש עם חתיכות בוטנים..
שתיהן מעולות-
קחי מה שאתם אוהבים בבית 🙂
מתכון מעולה! עוגיות מצוינות!
שמחה לשמוע שאהבת! 🙂