עוגיות גרנולה – ממתק שהוא מלא בבריאות ואפשר לתת לילדים בכיף בבוקר לפני הגן או אחה"צ..
העוגיות האלו יוצאות רכות ועסיסיות גם אחרי האפייה כך שגם ילדים קטנים יכולים להנות מהם.
אם מכינים אותם לבד – אז תוך 15 דקות יש לכם עוגיות מוכנות 🙂 כולל האפייה! – עם הילדים זה לוקח קצת יותר זמן.
אפשר להשתמש בגרגירי רימון טרי שמוסיפים המון טעם, צבע ובריאות כמובן או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים:
חמוציות, צימוקים וכו'.
מצרכים:
1/3 כוס שמן, עדיף קוקוס (מומס)
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס קמח מלא
2 כוסות שיבולת שועל שלמה
1 כוס גרגירי רימון (אפשר כל תוספת אחרת שתרצו: חמוציות, צימוקים, שקדים, אגוזים)
אופן ההכנה:
1. מערבבים הכל לפי הסדר שכתוב למעלה, עד שהכל מתאחה.
2. מניחים בעזרת כף בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ל-180 מעלות ל-10 דקות בדיוק!
כשמסביב יש קרום חום אז זה מוכן..
הן מאוד רכות כשהן חמות – ומתקשות כשהן מחוץ לתנור.
את המתכון ניתן להכין עם הילדים – לתת להם לשים בקערה, לערבב וכו'.
יש גם מתכון לעוגיות גרנולה קראנציות 🙂
אתם ממליצים לערבב במכונה (נגיד קיטצ׳ן האד) או בידים?
היי טלי,
העוגיות האלו לא צריכות מיקסר, אפשר ממש בקלות לערבב בידיים,
תוך 10 דקות- הן מוכנות ובלי לעבוד קשה 🙂
תעדכני איך יצא 🙂
וואו! נראה טוב!
חייבים לשים שקדים טחונים?
היי רויטל,
לא חייבים, אפשר גם בלי 🙂
הכנתי עם חמוציות ויצא מאוד רך וטעים!
מעולה! 🙂
אנחנו לא כל כך אוהבים רימון בבית..
מה אפשר לשים במקום?
היי גלי,
את יכולה לשים חמוציות או צימוקים במקום הרימונים