עוגיות ריבה ממולאות בריבת תותים ותותים טריים – כיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. 🙂
הבצק נימוח ורך בזכות הערבוב של החמאה ושמן הקוקוס ביחד.
אם אין קשיו או שקדים טחונים – אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס קמח רגיל.
אם אתם רוצים להכין ריבת תותים בקלות – כאן המתכון לריבת תותים ביתית.
מצרכים:
לבצק
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 ו1/2 כוס קמח רגיל
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קשיו/שקדים טחונים (50 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות שמן קוקוס מומס
למילוי
4 כפות ריבת תותים
10 תותים טריים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. בקערה אחת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והקשיו/שקדים.
3. בקערה שנייה מערבבים את הביצה, השמן קוקוס והתמצית וניל.
4. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערת החומרים היבשים ומערבבים מעט.
5. מוסיפים גם את קערת החומרים הרטובים ומערבבים.
6. אם הבצק יותר מדיי דביק – מוסיפים עוד קצת קמח.
7. לוקחים 1/4מהבצק ומכניסים להקפאה, את שאר הבצק משטחים בתבנית מרובעת.
8. מורחים מעל את הריבה, חותכים את התותים לפרוסות ומפזרים מעל.
9. מוציאים את הבצק מההקפאה ומגררים אותו מעל העוגה באמצעות פומפיה.
10. אופים כ- 20 דקות, עד שהפרורים למעלה נראים אפויים.
11. מקררים לחלוטין וחותכים לקוביות.
יש גם מתכון מדהים לפאי תותים מדהים 🙂
נשארו תותים אז הכנתי ויצא מאוד מוצלח,
אפילו שהשתמשתי בריבה קנויה.
תודה
מה אפשר לשים אחרי עונת התותים?
עכשיו קיץ ואין תותים כבר בחנויות
הי חגי,
אפשר לשים במקום ריבת תותים- כל ריבה שרוצים, עדיף אדומה כי זה נותן צבע יפה יותר,
לגבי הפירות- שזיפים, אפרסקים, נקטרינות- פרוסות דקות
וזה יעבוד מעולה ויהיה טעים 🙂