![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
עגבניות ממולאות באורז היא מנה שתמיד מצליחה.
כדי שהעגבניות לא יזוזו בסיר והמילוי יישפך- שימו מעליהם צלחת בזמן הבישול כדי שלא יזוזו 🙂
מצרכים:
7 עגבניות
1 תפוח אדמה
למילוי-
1 כוס אורז
1 גזר, מגורר
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית אבקת מרק
מלח/פלפל
לרוטב-
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
2 כפות אבקת מרק
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים ושוטפים מספר פעמים.
2. חותכים את העגבניות ומרוקנים אותן באמצעות כף.
3. קוצצים את מה שרוקנו ומוסיפים למילוי.
4. מערבבים את שאר חומרי המילוי.
5. ממלאים את העגבניות.
6. חותכים את תפוא"ד לפרוסות ומניחים בתחתית הסיר, שמים מעליו את מלית האורז שנשאר.
7. מניחים את העגבניות בסיר.
8. מכינים את הרוטב: מערבבים את הרסק עם כוס המים הרותחים ואז מוסיפים את שאר חומרי הרוטב.
9. שופכים את הרוטב על העגבניות ומביאים לרתיחה.
10. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
כדאי לשים לב אם צריך להוסיף מים בזמן הבישול.
אפשר להכין גם מנה של תפוחי אדמה מבושלים ביחד 🙂
חייבים לשים פטרוזיליה?
לא חייבים,
אפשר לשים בזיליקום מיובש או לוותר.
מתכון טעים ברמות!
שמחה לשמוע! 🙂