הסמבוסק הזה קל ומהיר להכנה ולא צריך להתפיח את הבצק, למרות שהוא מכיל שמרים. 🙂
כמות הסמבוסקים שיוצאים מהמתכון היא כ- 20 יחידות, תלוי בגודל.
אפשר להקפיא מיד אחרי האפייה, כשהמאפה עוד חם, ככה טעמו ישמר טרי כשתפשירו בפעם הבאה.
מצרכים:
לבצק
1 ק"ג קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1 חלבון
2 כפות סוכר
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמרים יבשים
למילוי
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות טריות מגוררות בפומפיה
1 כפית אורגנו
1/4 כפית מלח
תוספות נוספות: פטריות, זיתים, עגבניות טריות חתוכות, טונה.
אופן ההכנה:
1. מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את העגבניות המגוררות ביחד עם הרסק והתבלינים.
2. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
3. מוסיפים עוד 2 כוסות מים פושרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
4. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
5. בקערה נפרדת מניחים 3/4 מכמות הקמח ומערבבים ביחד עם השומשום והמלח.
6. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל ושופכים לקמח, מוסיפים גם את החלבון והשמן.
7. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
8. מדליקים את התנור ל- 180 מעלות.
9. מחלקים את הבצק לכדורים לפי הגודל שרוצים את הסמבוסק – גדולים או קטנים.
10. מרדדים כל כדור, מורחים מעט מרוטב העגבניות, מוסיפים את הגבינה הצהובה וסוגרים.
אפשר להדק את הבצק עם מזלג – זה נותן גם דוגמא.
11. מניחים בתבנית, מורחים מעט חלמון (הצהוב של הביצה), ומפזרים שומשום.
11. מכניסים לתנור ואופים למשך 15-20 דקות.