מנה מהממת! סלמון עם תפוחי האדמה ברוטב לימון יוצא נהדר 🙂
תפוא"ד הופכים להיות חומים (כמו תפוא"ד של החמין) בגלל הלימון והטעם יוצא משגע!
את המנה כדאי להכין בתבנית עמוקה של התנור, ככה יש מספיק מקום לכל המנה.
כדי לשדרג – סדרו את תפוחי האדמה עם הפנים שלהם כלפי מטה,
שהם נוגעים בתבנית האפייה ואז הם יהפכו להיות קריספיים.
מצרכים:
700- 900 גרם סלמון (סלמון שלם)
15 תפוחי אדמה קטנים
לרוטב-
4 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח ים אטלנטי
2 כפיות טימין
אופן ההכנה:
1. מדליקים את התנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את הסלמון בצד אחד של התבנית.
3. שוטפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לחצי ומניחים בקערה.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד.
5. שופכים חצי מהרוטב על הסלמון וחצי מהרוטב על תפוא"ד.
6. מערבבים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית.
7. מסדרים את תפוחי האדמה כך שהצד שחתכנו מופנה כלפי מטה.
8. מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף.
9. אופים בתנור למשך 30-35 דקות, עד שהסלמון מוכן.
משאירים עוד 10 דקות בתנור ואז מוציאים.
ויש עכשיו אפילו זמן להכין קינוח מפנק 🙂
שיהיה בתאבון!
התפוא מבושלים מראש? כי מניסיון שלי חצי שעה לא מספיקה לתפו"א בתנור
הי סילבי,
התפוא"ד הם מסוג הקטנים ואם חותכים אותם לחצי,
עוטפים אותם ושמים בתנור בחום גבוה- חצי שעה זה מספיק 🙂
שיהיה בתאבון!
סאלי
מנה מהממת וסופר טעימה!
תודה!
בכיף רונית!
שמחה שאהבת!
10 דקות בסוף הכוונה בלי נייר כסף או לסגור תנור ולהשאיר 10 דקות?
היי אורית!
משאירים את התבנית 10 דקות בתנור עם הנייר כסף,
נותנים לדג קצת לנוח 🙂