מתכון שהוא ארוחה שלמה ממש ברגע וחצי של עבודה-
מניחים הכל בתבנית, מפזרים את הרוטב ושולחים לתנור- אין יותר פשוט מזה 🙂
מצרכים:
3 פילטים סלמון
400 גרם ברוקולי קפוא (חצי חבילה)
400 גרם שעועית קפואה (חצי חבילה)
לרוטב-
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1 וחצי כפות דבש
1/2 כף חרדל דיז'ון
1 כף חרדל גרגירים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מניחים במרכז התבנית את הסלמון.
2. בכל צד של התבנית מניחים תוספת אחרת: צד אחד- ברוקולי, צד שני- שעועית ירוקה.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בשייקר.
4. שופכים הכל עם הסלמון והירקות.
5. מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף.
6. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהסלמון מוכן.
ויש עכשיו אפילו זמן להכין קינוח מפנק 🙂
שיהיה בתאבון!
האם המתכון נחשב לדיאטתי?
לפי מיטב ידיעתי כן,
למרות שאני לא דיאטנית אבל אין בו משהו משמין והוא רק מכיל דגים וירקות 🙂
נראה מתכון מושלם!
היי סאלי,
תודה על הסרטונים, אני ממש אופטימית שבזכותך תהיה לי הקלה בהתמודדות עם נושא הבישולים…
שאלה לגבי הסלמון – האם אפשר להחליף בדג אחר לדעתך? אם כן, איזה?
שוב תודה,
רוני
היי רוני,
אפשר להחליף את הסלמון בדג אמנון או כל דג נקי וללא עצמות (לא ממליצה על נסיכה)
אבל הם דגים פחות בשרניים אז הם יאפו מהר יותר בתנור,
שימי לב לזמן 🙂
"סאלי היקרה, היום הכנתי את המתכון של הסלמון עם הירקות. יצא תענוג!!!! תודה רבה רבה לך! שתי דקות עבודה ומנה כל כך יפה וטעימה!!!"
תודה גילי! כיף לשמוע!
הכנתי אותה השבת ויצא מעולה!
מתכננת להכין אותה גם לשבועות!
תודה רבה רבה!
נשמע מעולה 🙂
הכנתי לשבת ויצא פשוט מעולה!
תיק תק והיא כבר בתנור
ולא נשאר פרור! 🙂
תודה על כל המתכונים! נהנת מכולם!
בכיף! 🙂
מנה יפה וכל כך טעימה!
שיהיה בתאבון! 🙂
אפשר לשים ברוקולי טרי במקום הקפוא?
עדיף שלא כי הוא לא יתבשל כמו שצריך בתנור,
ועלול להשאר קשה.
האם המקום שעועית ירוקה אפשר לשים מיני כרובית?אצלי לא ככ אוהבים שעועית.ואם משתמשים במלח רגיל צריך לשים פחות מלח?תודה רבה
נראה לי שאין בעיה להחליף, לא ניסיתי אבל אין סיבה שזה לא ייצא מוצלח 🙂
לגבי המלח- אם את שמה מלח רגיל אז תשימי חצי מהכמות שרשומה במתכון,
שיהיה בתאבון! 🙂
הכנתי לשבת ויצא מצויין!
כל כך קל ומהיר!
היה לי מלא זמן בשישי ולא נתקעתי במטבח 🙂
תודה!
תודה אירנה!
שמחה שאהבת 🙂
הי סאלי
מתה על המתכונים שלך!
שאלה- אפשר להחליף הדבש בסילאן? ואם כן אז מה נראה לך הכמות כי סילאן פחות מתוק..
היי נילי,
שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים- תודה!
לגבי הסילאן, במתכון הזה הוא יעבוד פחות טוב
בגלח שהוא לא משתלב טוב עם חרדל ולימון..
את יכולה לשיםבמקום כף אחת של סוכר חום
וזה גם ייצא טעים 🙂
מחכה לשמוע איך יצא לך 🙂
סאלי
הילדים שלי בטח ירתעו מהגרגירים. מה אפשר לשים במקום?
היי,
אפשר לשים חרדל רגיל במקום ואז לא רואים גרגירים,
אבל בחצי מהכמות כדי שלא ייצא חריף 🙂
היי תודה על מתכונים נהדרים וקלים! בתור אחת שלא אוהבת להיות במטבח מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
1. אני לא רוצה לכסות עם נייר אלומיניום מטעמים בריאותיים הבנתי שזה לא בריא ופולט חומרים רעילים בחום גבוה, עם מה ניתן לכסות ?
2. אין לי תנור רק טוסטר אובן, כיצד אני מתאימה את הטמפרטורה לטוסטר אובן והאם משך זמן האפייה מתקצר ?
תודה מראש,
היי ליסה!
שמחה שאת אוהבת את המתכונים! תודה רבה על המחמאות!
1. לגבי נייר האלומיניום אכן פולט רעלים- בגלל זה במתכון אני שמה לפני כן נייר אפייה ואז מכסה מעליו עם נייר כסף- כך הוא מונע את כניסת הרעלים לאוכל.
2. אם זה טוסטר אובן גדול ורגיל את אופה כרגיל באותה הטמפרטורה שרשומה במתכון ובודקת באמצע מה קורה..
לכל מכשיר חשמלי יש עוצמה אחרת שתלויה במכשיר, בוותק שלו וכו'. כך שתמיד עדיף לבדוק באמצע..
שיהיה בתאבון!