המצרכים-
מצרכים ל-6-8 מנות:
1 כרובית גדולה
גרעינים מרימון אחד בינוני
70 גרם צנוברים
מלח
אופן ההכנה-
1. מתחילים מהצנוברים:
קולים את הצנוברים על מחבת עד להזהבה. זהירות לא לשרוף אותם. מניחים בצד.
2. ממשיכים עם הכרובית:
חותכים את הכרובית לפרחים ומעבדים אותם במעבד מזון עד שהם הופכים לפירורים (קצת מזכיר בורגול).
3. מחממים מחבת גדולה (ללא שמן) וכשהיא חמה, מנמיכים את האש ושופכים אליה את פירורי הכרובית.
4. מערבבים כל הזמן במשך כמה דקות עד שהם מתחילים להזהיב (באמת כמה דקות אז לא ללכת לשום מקום).
5. בקערת הגשה יפה שמים את כל חומרי הסלט, מערבבים ומתבלים במלח לפי טעמכם.
ממש אין צורך להוסיף שמן אבל מי שמרגיש שחסר לו, מוזמן להוסיף.
טיפים/ גיוונים:
- במקום צנוברים אפשר שבבי שקדים, קשיו או אגוזי פקאן קצוצים גס.
- אם מכינים את הסלט כמה שעות מראש, יש לשמור אותו בכלי סגור במקרר.
- ייחודו של הסלט הוא לא רק בצבעים שלו אלא בעובדה שהוא מקבל את התיבול ממרכיביו ולכן אני לא מוסיפה לו רוטב או שמן אלא רק מלח. אני ממליצה להכינו, לטעום ואז להחליט אם רוצים להוסיף שמן.
המתכון באדיבות-
ריח של בית- הבלוג של נגה גלבוע אדמית– גדלתי בבית שאימי אפתה המון והריחות קשורים אצלי לזכרונות הילדות,
כאמא אני מבינה את הקושי של גידול ילדים תוך כדי קריירה וסידורים, ולכן המתכונים שלי קלים ומהירי הכנה אך מרשימים.
לבלוג ריח של בית- http://smellslikehome.co.il
לעמוד הפייסבוק- https://www.facebook.com/SmellsLikeHomeNoga/