כשהכרתי את בעלי- הוא לימד אותי לא רק שאפשר להכין מיונז בבית, אלא שזה ממש פשוט ושהטעם יוצא אחרת לגמריי,
מיונז ביתי הוא טעים בטירוף ואין לו שום דמיון לקנוי וההכנה באמת לוקחת בדיוק 5 דקות!
פירטתי לכם את הסלט מיונז בארבע שלבים קצרים וברורים וצילמתי הכל כדי שתראו שזה באמת ממש קל 🙂
כמה דגשים:
- החרדל במתכון מאוד משמעותי, עדיף להשתמש באיכותי, דיז'ון אמיתי בצנצנת זכוכית.
- ככל שתוסיפו יותר שמן- ככה יהיה יותר מיונז, אפשר להכין ק"ג מיונז על בסיס ביצה אחת בלבד.
- תנסו להתאפק ולא לאכול הכל בכפית עוד לפני שהוספתם אותו לאיזה סלט או ירק 🙂
מצרכים:
1 ביצה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף חרדל דיז'ון משובח
1/4 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. שוברים את ביצה, משתמשים רק בחלמון-
2. מוסיפים את החרדל, המלח והפלפל השחור
3. מערבבים הכל במטרפה (אפשר גם במקציף חשמלי), מזלפים שמן תוך כדי.
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
אפשר להשתמש במיונז לכל סוגי הסלטים: סלט טונה במיונז, סלט חצילים במיונז, סלט כרוב לבן במיונז.
לא האמנתי שזה יהיה כל כך פשוט להכין
ושהטעם יוצא כל כך טעים וממש משגע!!!
מעכשיו מוציאה את הקנוי מהבית 😉
כן, זה באמת מאוד פשוט להכנה 🙂
מהמם!
תודה!
ראיתי את המתכון ולא האמנתי שאפשר להכין לבד!
וניסיתי וזה יצא באמת טעים!
אכן הטעם שונה מהמיונז המוכר והתפל 🙂
שמחה שאהבת רוני! 🙂
הכנתי השבת ועשיתי איתו סלט טונה, סלט חצילים וסלט כרוב.
כולם יצאו טעימים בטירוף!
מעולה! איזה כיף לשמוע! 🙂