המצרכים-
המרכיבים לסלט:
2 כוסות גרגירי כוסמין מבושלים (או גרגירי חיטה מבושלים)
2 כוסות שעועית מש מונבטת או מבושלת
2 כוסות עשבי תבלין קצוצים דק מאד (שילוב של פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ובצל ירוק)
1 תפוח גרני-סמיט חתוך לגפרורים דקים
1 בצל סגול חצוי ופרוס לפרוסות דקות
1 כוס ענבים שחורים חצויים
חצי כוס גרגירי רימון
רבע כוס גרעיני חמניה (לא חובה)
לרוטב:
רבע כוס סילאן טבעי
מיץ מלימון שלם
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 שן שום מגוררת או כתושה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה-
1. מבשלים את גרגירי הכוסמין במים רותחים כ-40 דקות עד שהם מתרככים מעט, מסננים ומצננים.
(במידה ומשתמשים בגרגירי חיטה, זמני הבישול שונים.)
במידה ושעועית המש אינה מונבטת, מבשלים במים רותחים כחצי שעה או עד שהם מעט רכים.
2. בצנצנת קטנה מנערים היטב את חומרי הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט, מוסיפים רוטב לפי הטעם, מעבירים לצלחת הגשה יפה ומקשטים בגרגירי רימון וגרעיני חמניה נוספים.
המתכון באדיבות-
מנת ילדים– בריאות במנות קטנות- ליאת, אמא לשני בנים ומקימת האתר מנת ילדים.מאז ומתמיד אהבתי אוכל. לבשל, לאכול, לצלם, לקרוא… מאז שנולדו ילדיי התחלתי להבין כמה האוכל משחק תפקיד חשוב בבריאות שלהם. אתר מנת ילדים הוקם למען כל אותם הורים שמחפשים פתרונות קצת יותר בריאים לארוחות הערב המשפחתיות, שרוצים לקבל רעיונות לימי הולדת בלי המון חטיפים וממתקים, שרוצים יותר בריא בלי לוותר על ההנאה והטעם.
הבלוג מנת ילדים: http://www.childrensplate.com/
לדף הפייסבוק- https://www.facebook.com/manatyeladim/
מצוין