סלט חצילים מעולה ובלי טיגון בכלל! ממש תענוג. 🙂
לא חריף מדיי ואפשר להוריד את תבלין הפלפל ואז גם מי שלא אוהב חריף – יוכל להנות ממנו.
מהמתכון יוצא קופסא של כחצי קילו.
מצרכים:
1 חציל חתוך לקוביות עם הקליפה
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/2 כף רסק עגבניות
1 כף לימון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. שמים את החצילים בקערה, מפזרים מעל את השמן זית והמלח ומערבבים.
2. מפזרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-200 מעלות, למשך 15 דקות.
3. הופכים את החצילים מדי פעם עד שהם משחימים מעט.
4. מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את השום עד שישחים מעט.
5. מוסיפים את העגבניות ומכסים לכמה דקות עד שהן מתרככות.
6. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש קטנה.
7. מוסיפים את החצילים, מכבים את האש ומכסים את המחבת.
8. מחכים שיתקרר ואוכלים בכיף.
יש גם מתכון קל וטעים לסלט חציל בטחינה 🙂
יצא מעולה!
אף אחד לא האמין לי שזה בלי טיגון