סלט גזר מבושל, מרוקאי, מתובל בהרבה שום, מזכיר ארוחות משפחתיות גדולות וישיבה במסעדות על האש של פעם.
הוא מוסיף המון צבע לשולחן הסלטים ואפשר להכין מראש כי הטעמים משתלבים אפילו טוב יותר למחרת.
הכמות במתכון ממלאת קופסא של חצי קילו.
מצרכים:
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שיני שום קצוצות
1 כף לימון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הגזרים במים עד שהם מתרככים, כ-15 דקות בערך.
2. מטגנים במחבת את השום עם מעט שמן זית.
3. מוסיפים את שאר התבלינים והמים ומערבבים עד שהכל מתאחה, כ-2 דקות.
4. מוסיפים את הגזרים המבושלים ומערבבים.
5. מקררים ומגישים.
אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה.
יש גם מתכון מעולה לסלט גזר עם אגוזי פקאן 🙂
נראה טעים ממש!
🙂
יצא גזר מאוד טעים לארוחת שבת 🙂
מעולה!
שמחה לשמוע! 🙂